Kort Nyt

Raffinaderiet i Fredericia er igen klar til produktion efter omfattende vedligeholdelse

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Efter en måneds intensiv vedligeholdelse er Crossbridge Energy raffinaderiet i Fredericia igen klar til at producere brændstof og fjernvarme

Crossbridge Energy raffinaderiet i Fredericia har i september gennemgået et omfattende vedligeholdelsesstop, også kaldet et “turn around”. I løbet af måneden har mere end 650 eksterne håndværkere arbejdet i døgndrift for at rense, vedligeholde og optimere anlægget.

– Har man kørt forbi Crossbridge Energy raffinaderiet i Fredericia, så har det set anderledes ud end normalt. Helt fyldte p-pladser, masser af firmabiler, masser af entreprenørkøretøjer, masser af lastbiler med udstyr, rør og specielle maskiner har således kunnet ses ude fra Egeskovvej. Og en masse kraner har strittet op i luften, fortæller Torben Øllegaard Sørensen, pressechef hos Crossbridge Energy.

Alle de eksterne håndværkere har gennemgået et omfattende sikkerhedskursus, før de har påbegyndt arbejdet.

86.000 arbejdstimer

Under stoppet er tunge varmevekslere, rør og beholdere blevet åbnet, renset og har fået udskiftet slidte dele. I alt er der registreret mere end 86.000 arbejdstimer i vedligeholdelsesperioden.

Vigtig leverandør af brændstof og fjernvarme

Crossbridge Energy raffinaderiet er et af verdens mest energieffektive og leverer ca. 40 procent af det danske forbrug af flydende brændstoffer. Derudover leverer raffinaderiet ca. 25 procent af det samlede forbrug af fjernvarme i TVIS-området, svarende til mere end 23.000 husstandes årlige forbrug.

– Med det seneste skifte i vejret, så begynder fjernvarmeforbrugere over hele Trekantområdet efterhånden også at efterlyse overskudsvarmen fra raffinaderi-produktionen til at varme radiatorer og dermed stuerne op, oplyser Torben Øllegaard Sørensen.

Nogle af de største projekter under vedligeholdelsesstoppet har været renovering af den 60 meter høje “flare” og den 99 meter høje skorsten. Foto: PR-Foto