Læserdebat

Konstante budgetoverskridelser i Familieafdelingen

Læserdebat af: Lotte Hansen, og Poul Rand, Liberal Alliance i Fredericia

Hvert år overskrider Fredericias sociale område deres budget, trods løfter om forbedringer og justeringer. Det Socialdemokratiske udvalg lover kontrol, men resultaterne udebliver.

I 2024 har Børn- og Ungeudvalget et budget på 217 millioner kroner, mens budgettet for 2025 er reduceret til 204 millioner kroner, uden at medregne et udvidelsesforslag på 40 millioner og planlagte besparelser.

Byrådsmedlemmer taler ofte om forbedringer i socialområdet, men er de villige til at træffe de svære beslutninger, der virkelig kan forbedre Fredericianernes trivsel? En liberal løsning fokuserer på forebyggelse.

En tværprofessionel indsats kan skabe fleksible og helhedsorienterede løsninger, der sikrer tidlig hjælp til den enkelte. Det vil forbedre trivslen for både børn og familier og skabe langvarige gevinster.

Er byrådet klar til at skabe den nødvendige udvikling for at sikre forbedringer og trivsel på området?

Vi skal have kompetente ledere, der tager ansvar for økonomien og ressourcerne. Kun sådan kan vi skabe en langsigtet plan for Børn- og Ungeudvalget. Derfor er det afgørende at gennemgå ledelsesstrukturen i Familieafdelingen.

Det handler om at skære de rette steder, ikke blot tilføre flere led i en udfordret struktur. Løsningerne skal findes nu, ikke i morgen. Vi har brug for ledere, der tør træffe nødvendige fravalg og skabe de rette løsninger.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv