LOKALSPORT

En kæmpe indsats anerkendes: Fredericias rugbyklub i fokus

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Lørdagens kamp mod Aarhus endte dog 12-43 (0-26) til Aarhus, der dog mødte kvalificeret modstand fra EGIF Rugby

Kampstarten var dog noget anerledes end sædvanlig, idet spillerne gik på banen ti minutter før. Formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Peder Tind (V) skulle nemlig tale til EGIF Rugby, og efterfølgende sætte kampen igang, hvor EGIF Rugby skulle spille mod mandskabet fra Aarhus.

Grunden til, at Peder Tind mødte op var, at Fredericia ikke kun har sine kendte klubber med håndbold- og fodbold, som FC Fredericia og FHK. Der findes mange andre sportsgrene i byen. Aktuelt, mener Peder Tind, er det vores rugbyklub, som fortjener lige så meget opmærksomhed, og som har præsteret både i bredden og eliten. En klub, som ofte står i skyggen af byens store klubber, men som nu begynder at få den anerkendelse, den fortjener.

“Jeg sagde tak til dem for deres store indsats. De har mange frivillige og mange forældre, der arbejder hårdt for klubbens succes,” fortalte Peder Tind til DanmarkC TV, der lørdag besøgte klubben i Erritsø.

Peder Tind (med ryggen til) hilser på alle spillere inden kampstart. Foto: EGIF Rugby

En imponerende ramme for sporten

Klubben har ikke blot formået at opbygge et stærkt fællesskab og udvikle talentfulde spillere. De har også skabt en ramme, der kan huse landskampe, stævner med 200 deltagere, og tiltrække opmærksomhed fra hele landet.

Spørgsmålet om, hvad der får en travl politiker som Peder Tind til at bruge en lørdag på en rugbykamp, blev hurtigt besvaret: “Det handler om at kaste lys på et miljø, som måske er overset i byens sportsverden.”

Præsterer på både elite- og breddeniveau

Fredericias rugbyklub har præsteret imponerende resultater på både elite- og breddeniveau. De har tidligere vundet DM i deres ungdomsrækker og har nu også kvalificeret sig til slutspillet i årets DM-turnering.” lyder det anerkendende fra Peder Tind.

En klub, der fortjener anerkendelse

Rugbyklubben har igennem årene opbygget en solid base af medlemmer og støtter, og det er tydeligt, at klubben er vellidt ikke kun i Fredericia, men i hele Danmark. Det har også gjort det muligt for klubben at arrangere en kommende landskamp for Dansk Rugby Union, en præstation, der ikke skal undervurderes.

“Det er nok ikke mange i Fredericia, der er klar over, hvor vellidte rugbyklubben og miljøet her i byen er i resten af Danmark. Derfor har de nu også fået muligheden for at arrangere en landskamp. Det fik jeg lejlighed til at takke dem for,” forklarer Peder Tind.

En politisk anerkendelse af det lokale rugby-miljø

For Peder Tind var besøget ikke blot en mulighed for at se rugby på nært hold, men også en chance for at anerkende det store frivillige arbejde, der ligger bag klubbens succes.

“Det var derfor, jeg kom herud i dag. Det er en kæmpe indsats, de yder, og det skal vi som by være stolte af,” afslutter Peder Tind, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Fredericia Kommune.