FREDERICIA

Erna rammes af spareforeslag – Rengøringshjælp bliver forsvindende lille

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Særligt de mest sårbare bliver ramt hvis Fredericia kommune gennemføre de nuværende spareforeslag på blandt andet rengøring hos de allermest sårbare

Erna, en ældre dame med begrænset mobilitet, står over for en usikker fremtid. Med en rollator som hendes faste følgesvend og en hverdag præget af fysiske udfordringer, har hun i øjeblikket adgang til rengøringshjælp i 30 minutter hver 14. dag. Denne støtte er ikke blot en service, men en livline, der hjælper hende med at opretholde et absolut minimum af hygiejne og komfort i sit hjem.

Men nu hænger en skygge af usikkerhed over hendes situation. Et nyt spareforslag, der er på vej til beslutning, truer med at reducere den nødvendige rengøringshjælp til kun 30 minutter hver tredje uge. Denne drastiske nedskæring vil få fatale konsekvenser for Erna og lignende borgere, der er afhængige af denne hjælp for at leve et værdigt liv i eget hjem.

Sparerunden på bekostning af sårbare

Det er vanskeligt at forstå, hvordan en sådan nedskæring kan forsvares. For mange ældre borgere som Erna er det ikke blot et spørgsmål om støvsugning og gulvvask, men om at kunne leve i et hjem, der er sundt og sikkert. For mange med nedsat mobilitet kan selv de enkleste opgaver – som at holde hjemmet rent – være uoverkommelige uden hjælp. Når rengøringshjælpen reduceres, bliver det ikke bare sværere at holde hjemmet rent; det kan også betyde en øget risiko for skader og sundhedsproblemer. Hør Ernas historie i NYHEDERNE lørdag.