LOKALSPORT

Jumping Fitness fejrede 10 års jubilæum

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Jumping Fitness fejrede deres 10 års jubilæum med et brag af en fest i Fredericia Idrætscenter lørdag den 7. september, hvor spidserne inden for jumping fitness var samlet for at fejre milepælen

DanmarkC TVs udsendte mødte en begejstret Louise Jeppesen, en af hovedkræfterne bag Jumping fitness i Danmark:

“Vi har 10 års jubilæum. Hvordan fejrer man det? Det gør man ved at invitere spidserne inden for jumping. Vi har besøg af 3 års master trainer, og så har vi første gang besøg af stifteren for jumping fitness fra Tjekkiet.” lyder det fra Louise Jeppesen.

Eventet bød på en unik mulighed for at møde både erfarne instruktører og selve grundlæggeren af Jumping fitness. 320 billetter blev revet væk, og stemningen var høj, da deltagerne hoppede i takt til musikken. Louise Jeppesen forklarer konceptet:

Det går ud på at hoppe i en trampolin, men det er jo meget kontrolleret, det vi laver. Mange tror, det er lidt ligesom en havetrampolin, og det er ikke tilfældet,” forklarer Louise. “Så det er rigtig god kort træning og rigtig god kardiotræning. Så det er jo det, der er godt for hele vores kardiovaskulære system, så vi kan komme i bedre form.”

Louise Jeppesen introducerede konceptet til Danmark i 2014 – nu 10 år senere hopper hun stadig, og det gør mange andre danskere nu også. Foto: DanmarkC TV

Jumping Fitness har sine rødder i Tjekkiet, hvor det blev skabt tilbage i 2001. I 2014 tog Louise springet og introducerede træningsformen til Danmark.

“Jeg blev den første instruktør i Danmark, og så startede vi op ude i det, der hed Dansk Fitness dengang, som var det første sted i Danmark, der tog det ind. Og så er det stille og roligt taget fart. Derfra er der i dag 968 instruktører på landsplan.”

Ikke kun for piger

Selvom Jumping Fitness traditionelt har tiltrukket mange kvinder, er der også flere og flere mænd, der hopper med på bølgen.

“Det synes jeg er fedt, for det er ingen tvivl om, at det er domineret af piger. Men jeg tror også, det gør noget, at vi har mastertrainere, der er mænd, og der er mandlige instruktører,” siger Louise Jeppesen.

Bobby, deltager til 10års jubilæet for Jumping Fitness i Fredericia Idrætscenter. Foto: DanmarkC TV

En af de mandlige deltagere, Bobby, bekræftede dette:

“Jamen, jeg er inde og hygge mig til det her jumping event, for jeg synes, at jumping er en rigtig, rigtig fed sport.” Han fremhævede også de positive effekter, træningen har på hans velvære:

“Jamen, det er jo en dejlig form for motion, og når jeg har dyrket jumping, så har jeg det simpelthen dejlig godt bagefter.” siger Bobby.

DanmarkC TV sender lørdag et tv-indslag fra jubilæet.