ERRITSØ

Landskamp Finland – Danmark i rugby afvikles i Erritsø

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

EGIF Rugby lægger baner og frivillige til det store set up bag en international landskamp lørdag den 5. oktober 2024

Det er resultatet af den løbende dialog vi har om lokalt samarbejde,” fortæller sekretariatschef Mikael Lai Rasmussen til DanmarkC TV.

Det er naturligvis ikke undgået Dansk Rugby Union at Erritsø er i en rivende udvikling, fortæller Mikael Lai Rasmussen, “Det er nok ikke alle lokale klubber der vil se det som en “belønning”, at få sådan en opgave, men det gør de i Erritsø.

I Dansk Rugby Union tror de også, at når en landskamp bliver afviklet i et lokalt område, vil det medvirke til at synliggøre sporten, og på den måde støtter landsholdet også den lokale klub.

Når landsholdet kommer til Erritsø, er det ikke kun for eliten, men på rugby-manér er det for at eliten kan være sammen med bredden.

“Det har jeg ikke hørt om før”

Da DanmarkC TV bad om en kommentar fra sportens førstemand i Fredericia, Peder Tind, formand for Kultur og Idrætsudvalget, lød svaret: “Det har jeg ikke hørt om før…. men jeg synes da bare det er fantastisk,” og efter en kort tænkepause kunne Peder Tind tilføje:

Det er altså et kæmpe cadeau til klubben, at de kan tiltrække en landskamp. Det synes jeg bare er super.

Det kan heller ikke komme bag på nogen,” tilføjer Peder Tind efter nyheden er helt forstået, “Når jeg ser på klubbens udvikling gennem de seneste år, og jeg ser på danske mesterskaber, slutspil og utroligt mange frivillige, så undrer det mig ikke, at landskampen er lagt i EGIF Rugbys hænder.

At Dansk Rugby Union lader Erritsø være rammen om landskampen, og dermed understøtter det gode arbejde der sker i klubben, er helt sikkert også en blåstempling af klubben – et stort tillykke herfra” slutter Peder Tind, formand for Kultur og Idrætsudvalget.

Danmark XV – fakta

Danmark XV er det ældste af DRUs landshold. Faktisk blev den første landskamp spillet året før DRUs stiftelse.

Danmark deltager i Rugby Europes EM turnering. Turneringen er inddelt i divisioner og her spiller Danmark i Rugby Europe Conference 23/24. Der spilles med oprykning og nedrykning efter hver sæson. Sæsonen starter i efteråret og slutter i foråret. Der spilles alle-mod-alle en gang – altså ude eller hjemme. 

Andreas Robertson er landstræner og truppen samles normalt to gange op til hver halvsæson. Altså to gange i efteråret og to gange i foråret. Når det er muligt, så spilles der træningskampe som del af forberedelserne. 

Den første samling i efteråret vil typisk være åben – så klubtrænere har mulighed for at indstille kandidater til truppen. Herefter udtages ca. 28 spillere til årets bruttotrup. 

Hjemmekampe spilles oftes på Odense Atletikstadion, hvor der er god plads til masser af tilskuere!

Det danske A-landshold deltager i den årlige europæiske nationssturnering: Rugby Europe International Championship, Conference 23/24. Hvert 4. år deltager Danmark i kvalifikation til VM i rugby.

Det danske landshold består hovedsageligt af spillere fra den hjemlige turnering, men hertil kommer spillere bosiddende i udlandet af dansk afstamning, som har valgt at repræsentere Danmark internationalt.

Mikkel Andresen er landsholdets kaptajn.

Morten Rune Nielsen (Frederiksberg Rugby Klub) er med 64 kampe indehaver af rekorden for flest landskampe for Danmark.

Rugby Landsholdet. Foto: Daniel Storch / Dansk Rugby Union.