FREDERICIA

Kanalbyen det seneste år

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Projektdirektør, Peter Kirketofte, giver en opdatering på udviklingen i Kanalbyen i Fredericia det seneste år, med fokus på fremskridt, udfordringer og fremtidsplaner

Carolinelunden er tæt på fuldt udlejet, og generelt er der få ledige boliger i Kanalbyen. Nye byggeprojekter er dog sat på pause på grund af den globale økonomiske situation.

Boligmarkedet boomer, men nye projekter venter på bedre tider

Peter Kirketofte, projektdirektør i Kanalbyen, fortæller, at det seneste år har budt på både fremskridt og udfordringer. På den positive side er boligmarkedet i Kanalbyen blomstrende. Carolinelunden, som stod færdigt sidste år, har nu kun få ledige lejligheder tilbage, og generelt er der meget få ledige boliger i Kanalbyen.

– Ud af de godt 500 boliger, så er vi nede omkring 20-25 af dem, der står tomme. Det er en ret naturlig del af, at der altid har været til- og fraflytning, især når vi har med lejligheder at gøre, siger Peter Kirketofte.

På den mindre positive side er nye byggeprojekter sat på pause på grund af den globale økonomiske situation. Stigende renter og byggeomkostninger gør det svært at få investorerne med på nye projekter.

– Forhåbningen er jo, at vi skal i gang med at bygge noget mere. Og nu havde vi håbet på i foråret, at renten ville blive sænket noget, men så kan vi så håbe på, at næste gang de sætter sig sammen i centralbanken, at de så tager en halv procent point, så vil det i hvert fald hjælpe i den rigtige retning, fordi der er simpelthen noget med finansieringsomkostningerne af byggeri, der har stor indflydelse på vores type af udvikling, fortæller Peter Kirketofte.

I Carolinelunden i Kanalbyen er der kun ganske få lejligheder ledige. Arkivfoto: DanmarkC TV

Nye områder klar til udvikling

På trods af de økonomiske udfordringer er der flere områder i Kanalbyen, som er klar til udvikling. Sønder Voldgade kvarteret har en godkendt lokalplan.

– Jamen altså, vi har helt klart nogle byggefelter, som er klar til, at nu må der gerne blive bygget nogle nye byggerier, og nu står vi her i Sønder Voldgade kvarteret, som i hvert fald er et af de steder, hvor vi er klar, og der er lokalplan på området, siger Peter Kirketofte.

Her lå tidligere C-byen, nu er området brugt som grøn oase, med masser af aktiviteter, Gratis minigolf, mooncar-ræs og sandkasseleg. Onsdag den 1. maj i år, åbnede ’Havnens Oase’ med hyggelige aktiviteter for børn og voksne. Foto: DanmarkC TV

Et område, som har gennemgået en positiv forandring det seneste år, er det område, hvor C-byen tidligere lå. I samarbejde med Fredericia Kommune og Kaptajn Gammelhavn er området blevet omdannet til en grøn oase med stier, siddemøbler og legeplads.

– I området, hvor vi havde C-byen tidligere, der har vi fået lavet “Havnens oase” sammen med Fredericia Kommune, og Kaptajn Gammelhavn, som også har været en aktiv spiller i at få etableret nogle sidddemøbler, og så har vi fået lavet en sti, der går tværs over området og binder rigtig godt ind til Søndervold og parken derovre, som har gjort, at vi har fået et helt andet naturligt flow på tværs af det sted, siger Peter Kirketofte.