TAULOV

Taulov Station har fået genetableret haven, og flere med på markedsdagen

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Uden frivillige og penge går det ikke, og DanmarkC TV fik blandt andet hilst på Helle Bossow der er sekretær i foreningen – og naturligvis formanden Jan Schoubo

Markedsdagen ved Taulov Station lignede til forveksling markedsdagen i 2023. Solen skinner, gratis drikkevarer, og en lækker sandwichs til frokost. Militærhistoriske Forening var der, og der var boder. Forskellen var på de to år, at der helt tydeligt var flere boder, flere borgere – og så et dukketater som på de gamle markeder.

Teater Agapi
Dukketeatret er en nyskabelse, som uden problemer tiltrak børnene. Og voksne. I en tid hvor alt foregår på skærme, er det en oplevelse at se, at børn i Taulov har et åbent sind, og tager en gammel kunstart til sig. Det er godt indtænkt i programmet af Taulov Station.

Der var også en del flere byrådspolitikere der lagde vejen forbi Taulov Station, og dermed benyttede chancen for at komme lidt væk fra arbejdet med budgettet for 2025. Lidt penge er dog kommet til haveprojektet fra både Nordea Fonden og Fredericia Kommune. Mest ville de nok hilse på, og finde ud af, hvordan en gruppe borgere kan stå sammen om så stort et projekt – arbejdsmæssigt og økonomisk.

Helle Bossow er sekretær i Foreningen Taulov Station. Bagerst ses en del af de mange besøgende. Foto: DanmarkC TV.

Sekretæren
Vi har tidligere hilst på kasseren, men søndag var det Helle Bossow der stod i en behagelig skygge, og forsøgte at overbevise enhver der kom tæt nok på, at ingen kan leve uden en folkeaktie med et pålydende på 1.000 kr.. En liste på salgsbordet afslørede diskret, at flere havde tegnet sig.

Helle Bossow er med i Foreningen Taulov Station, fordi hun mener det er et rigtig godt projekt. Men også fordi hun som tilflytter hurtigt får et netværk i Taulov.

Per Skoven fra Militærhistorisk Forening i Fredericia er klar til at fortælle – om dem vi ikke må glemme. Foto: DanmarkC TV.

Husk de der faldt
Fredericia Militærhistoriske Forening var igen mødt op. Med hele tre medlemmer, der beredvilligt fortalte om de tre DSB medarbejdere der troede så fuldt og fast på frihed og demokrati, at de måtte ofre livet. Der er rejst en mindesten, og der er ved Taulov Station lagt tre af de efterhånden velkendte snublesten.

Der var medbragt adskillige fotos, og flere forbipassrende kunne kende huse hvor frihedskæmperne boede, og så gik snakken om dengang i 1945. For mange, som om det ikke er så længe siden endda!

Taulov Station vedgår sig sin arv fra DSB, og det vil nok glæde rigtig mange tidligere og nuværende ansatte.

Formanden smilede tilfreds
Jan Schoubo smilede også så venligt i 2023, men det er som om smilet i 2024 er blevet bredere og ryggen lidt rankere. Han undslår sig ikke fra at tale med nogen, og er konsekvent optaget af at fortælle hvor meget andre gør for Taulov Station.

Genetableringen af stationshaven er også en sejr. Det mørke krat der kunne skjule alt, hvis man kunne komme derind, er væk, og det er blevet et lyst og venligt sted. Almenvellet er taget med, og der er et nyetableret højbed med krydderier, hvis en Taulovborgeren lige skulle mange et lille friskt drys.

Et frisk pust er tanken om biodiversitet. En del af hegnet er fyldt med gamle grene, pænt ordnet mellem ned bankede pæle, og hvor insekter og andre nyttige dyr nu kan flytte ind.

Oversavede stammer gør det ud for borde og siddepladser. Her kan spildes, og skulle én og anden snitte sit hjertes udkårnes navn, gør det heller ikke noget. Det er en have for alle!

Formanden Jan Schoubo kan krydse endnu en løst opgave af. Foto: DanmarkC TV.

DanmarkC TV bringer på lørdag et længere indslag fra markedsdagen ved Taulov Station.