FREDERICIA

175-året for Slaget ved Fredericia fejres med historisk march

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Militærhistorisk march langs, og omkring voldene i Fredericia markerer 175-året for Slaget ved Fredericia

I anledning af 175-året for det historiske Slag ved Fredericia, inviterer Militærhistorisk Forening Fredericia til en særlig marchtur langs voldene i Fredericia søndag den 7. juli 2024. Marchturen starter kl. 09.00 ved Landsoldaten og tilbyder to forskellige ruter: en 7 km rute og en mere udfordrende 26 km rute.

To ruter at vælge mellem

Deltagerne kan vælge mellem to ruter: en 7 km rute og en mere krævende 26 km rute. Begge ruter vil føre deltagerne forbi historiske mindesmærker, skanser og andre seværdigheder, der fortæller historien om slaget og Fredericias betydning som fæstningsby. På den længste rute kommer man forbi cirka 50
seværdigheder i og omkring Fredericia.

– I år er det 175 år siden “Slaget ved Fredericia” fandt sted og det markerer vi med en unik marchtur rundt på og ved voldene i Fredericia, hvor du kan opleve mindesten,skanser og seværdigheder, udtaler arrangøren i en pressemeddelelse.

De to march-ruter den. 7. Juli 2024, billedet til venstre er den 26 km. lange rute, mens billedet til højre illustrerer den 7. km lange rute. Grafik: Militærhistorisk Forening Fredericia

Erindringsmedalje til minde om dagen

I anledning af fejringen har Militærhistorisk Forening Fredericia fået lavet en særlig erindringsmedalje, som deltagerne kan købe. Prisen er 50 kr. inkl. diplom uden medalje og 150 kr. inkl. diplom og medalje.

Tilmelding og yderligere information

Tilmelding til marchturen skal ske senest den 3. juli 2024 på mff2024.nemtilmeld.dk.