Læserdebat

Alle skal være en del af arbejdsfællesskabet – også kvinder af anden etnisk herkomst

Læserdebat af: Niels Martin Vind, byrådspolitiker, Fredericia byråd for Venstre

I dag er alt for mange indvandrere, især kvinder med ikke-vestlig baggrund, ikke i job. 40 procent af alle kvinder, der har modtaget kontanthjælp i over 10 år, har ikke-vestlig baggrund. Derfor har folketinget fra d. 1. januar 2025 indført en arbejdspligt på 37 timer specielt rettet mod kvinder af anden etnisk herkomst end dansk, der ikke er en del af et arbejdsfællesskab.

Det drejer sig i Fredericia om ca. 200 kvinder af anden etnisk oprindelse, der er i kontanthjælpssystemet og ikke opfylder et opholdskrav og et beskæftigelseskrav.

Det er et vigtigt forslag, da det betyder rigtig meget for børns kommende tilknytning til arbejdsmarkedet at deres forældre går på arbejde. Forskningen viser, at vi spejler os i vores forældre, så det er vigtigt at have rollemodeller, der viser, at man skal arbejde hvis man kan. Ellers bryder vores velfærdsstatsmodel sammen.

Det drejer sig om ret og pligt. Indvandrere, især kvinder med ikke-vestlig baggrund, skal opleve, at de har noget at bidrage med. At møde et andet menneske med krav og forventninger er et signal om, at man regner dem for noget. 

Hvis vi lykkes med at få flere i arbejde i Fredericia kommune, så kan vi spare et stort beløb, der kan bruges på anden velfærd. En velfærd, der i fremtiden kommer under pres.

Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV
Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:

1. Formål og Indhold:

  • Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
  • Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
  • Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
  • Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
  • Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.


2. Format og Omfang:

  • Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
  • Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
  • Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv


3. Publicering og Redaktionel Praksis:

  • Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
  • Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
  • Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
  • Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.


4.Kommentarer til debatindlæg:

  • Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
  • DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
  • Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
  • Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv