TAULOV

Gammel togstation bliver nyt kulturhus i Taulov

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Den gamle togstation i Taulov er blevet købt af en forening – nu er de gået i gang med at omdanne huset til et kulturhus

I det lille samfund Taulov, der ligger i trekantområdet i Danmark, er der noget stort under opsejling. Det gamle togstation, som har stået som et historisk vartegn for byen, gennemgår en forvandling. Fra at være et symbol på en svunden tid i dansk transport, er Taulov Togstation på vej til at genopstå som et centrum for lokal kultur og fællesskab.

Foreningen Taulov Station har kastet sig ud i et ambitiøst projekt. De har erhvervet den gamle stationsbygning med planer om at forvandle den til et levende kulturhus. Arbejdet med at realisere denne vision er allerede i fuld gang, og i dag får vi en eksklusiv mulighed for at følge med på en rundvisning i de stadig under renovering stående lokaler.

Vi træder ind i den gamle stationsbygning og mødes af en stemning af historie og potentiale.

I det, der engang var billetsalget, ser vi allerede de første tegn på forvandling. Her er “kyssebænken” nænsomt nedtaget til renovering og det vurderes hvor mange vægge der skal fjernes.

Det er tydeligt, at der stadig er meget arbejde at gøre, men passionen og dedikationen fra de frivillige i Foreningen Taulov Station er smittende. Deres drøm om at skabe et kulturhus, der kan være samlingspunkt for lokalsamfundet, er ved at blive til virkelighed, mursten for mursten – trillebør for trillebør.

Et sted hvor folk kan mødes, skabe, og dele i et fællesskab, der vil fortsætte med at vokse og blomstre i årene fremover – kom med på besøg på Taulov Station. Se med på DanmarkC TV lørdag den 6.april 2024.

Foreningen Taulov Station er godt i gang med at forvandle den gamle togstation til et sprudlende kulturhus