Kort Nyt

Rekordmange samler ind til Børns Vilkår på denne forårs søndag

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Børns Vilkår afholder i dag landsindsamling med det højeste antal tilmeldte indsamlere nogensinde. Pengene går til at sikre, at børn og unge kan komme igennem til BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT, når de har brug for det

Godt 17.600 indsamlere i hele landet har meldt sig til at bruge noget af deres søndag på at samle ind til BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT, som drives af Børns Vilkår.

De frivillige rådgivere på BørneTelefonen og HØRT havde sidste år over 63.000 samtaler med børn og unge, og selvom det er flere samtaler end nogensinde, er der fortsat mange børn og unge, der oplever kø og ventetid.

Pengene fra landsindsamlingen går til at drive og udvikle rådgivningstilbuddene og sikre, at BørneTelefonen og HØRT fortsat kan holde døgnåbent.

”Det beløb, vi får samlet ind i dag, har en afgørende betydning for, hvor mange vi kan hjælpe i vores rådgivning. Vi kæmper hele tiden for at have rådgivere nok til at svare på alle henvendelser og for at kunne møde børn og unge på de tidspunkter, de har behov for. Jeg er dybt taknemmelig for, at så mange har meldt sig til at samle ind i dag. Hver en krone tæller og gør en forskel for et barn eller en ung,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Mistrivsel og familierelationer fylder meget i samtalerne
Når børn og unge henvender sig til BørneTelefonen og HØRT, vil de oftest tale om forholdet til deres forældre, ligesom psykisk mistrivsel fylder væsentligt mere i samtalerne end tidligere.

”Der er ingen tvivl om, at mange børn og unge føler sig pressede, og det er der forskellige årsager til. En hel del føler, at de ikke slår til, og at de har svært ved at leve op til egne eller forældres forventninger.  Andre lever med omsorgssvigt og misbrug i familien. For børn og unge kan det være livsvigtigt, at der er nogen, de kan tale med, når de har brug for det, uanset om det er dag eller nat,” siger Rasmus Kjeldahl.

Erhvervslivet støtter op
Igen i år har Børns Vilkår et samarbejde med Bog & idé, Legekæden og Imerco, som tager imod indsamlernes indsamlingsbøtter og tæller kontanter op. Det er et vigtigt samarbejde, for en stor del af donationerne ved Børns Vilkårs Landsindsamling består af mønter og sedler.

Der er i det hele taget skruet op for erhvervslivets deltagelse i landsindsamlingen i år. Det gælder for eksempel TDC Erhverv og Brugsen, der laver indsamlinger, og også Superligaklubberne AGF, FC Nordsjælland og flere andre klubber bakker op på forskellig vis, bl.a. med auktioner af spilletrøjer.