FREDERICIA

99 DAGE TIL VM I ORIENTERINGSLØB

Stort orienteringsløb er på vej til Fredericia. Se udsendelsen fra rådhuspladsen i NYHEDERNE på DanmarkC TV lørdag

Om 99 dage rammer VM i Orienteringsløb Fredericia. Det blev markeret i dag med afsløringen af et nedtællingsur på Rådhuspladsen.
20 unge fra talentklassen fra Idrætsskolen Ullerup Bæk Skolen gav en prøve på et kort orienteringsløb med poster tæt ved Rådhuspladsen.

Der er tale om et tredelt VM, hvor Kolding, Fredericia og Vejle byder ind på hver sin disciplin. Det foregår over en lille uge fra 26. juni til og med 30. juni.
Løbet i Fredericia den 28. juni er den nye VM disciplin ”Knock Out-løbet”, der foregår i byens gader, og hvor, der dystes i forskellige heat – som vi kender det fra skiløb. Løbene er korte, ca. 10 minutter pr. heat. De bedste kvalificerer sig til kvartfinaler, semifinaler og finale.
Der deltager løbere fra ca. 50 lande, og vi forventer mere end 250 eliteløbere i verdensklasse til start – både herre og damer.

Der er tale om det første fælles VM-arrangement mellem byer i trekantområdet, og det arrangeres i tæt samarbejde med IOF, Sport Event Denmark, Dansk Orienterings-Forbund, FROS Fredericia, Fredericia Shopping og Trekantområdet.

Lørdag bringer DanmarKC TV et tv-indslag i NYHEDERNE, fra arrangementet på Fredericia Rådhusplads. Se sendetidspunktet i TV-Guiden nederst i artiklen.