FREDERICIA

9. oktober starter Udsatte-Ugen med udstilling og taler på Rådhuset

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I Rådhushallen vil være opstillet et én-mandstelt omgivet af en gul Hus-Forbi taske og nogle rejse- og boligmagasiner hænger på en tørresnor sammen med nogle postkort. Her inviteres alle i ugens løb til at skrive deres drømme

Udstillingen åbner mandag den 9. oktober 23 kl. 16 med taler og sang af:
Grete Højgaard, direktør for Messe C 
Maria Skuladottir, sanger og skuespiller
Ulrik Overgaard, provst
Søren Larsen, 1. viceborgmester (A)

Udsatte-Ugen fokuserer på solidaritet, fællesskab og medmenneskelighed

“Vi har alle sammen drømme og ønsker for vores liv. Men ingen drømmer om at være psykisk syg, sidde fast i et helvede af misbrug eller være hjemløs,” siger Merete Ørskov, præst i Kirkens Korshærs Varmestue og Trinitatis Kirke. Hun er en del af det initiativ, der tager sig af byens udsatte i den kommende Udsatte-Uge i Fredericia.

Nyt musikalsk indslag og “Drømme-taler”

Ved ugens åbning på mandag vil en ny sang med titlen “Hvorfor ser du ned?” blive lanceret. Sangen er skrevet og komponeret af korist og kirke- og kulturmedarbejder Anne-Mette Berggreen Krogsgaard og opfordrer til medmenneskelighed. Den kan købes via QR-kode for 35 kr.

Derudover vil forskellige personer, heriblandt direktør i Messe C Grete Højgaard og byrådsmedlem Søren Larsen, 1. viceborgmester (A), holde 5-minutters “Drømme-taler.”

Fyraftensfortællinger og støttekoncerter

Projektmedarbejder Karina Baastrup vil torsdag d. 12. oktober dele sin personlige historie om misbrug og vejen ud af det. Udsatterådet vil også være til stede med kaffe og dialog om rådets arbejde.

Yderligere støtter Lions Club Fredericia varmestuens arbejde med en koncert med “Reborn Voices” i Lyng Kirke, hvor entréen på 50 kr. går ubeskåret til varmestuens arbejde.

Fællesspisning og gudstjenester

Trinitatis Sogn tilbyder gratis fællesspisning og en række af gudstjenester målrettet forskellige aldersgrupper i løbet af ugen.

Kommende begivenheder

Afslutningsvis vil Udsatte-Ugen, som arrangeres i samarbejde med Kirkens Korshær, Udsatterådet og lokale sogne, runde af med en gudstjeneste ved Merete Ørskov i Trinitatis Kirke. Herefter vil der være Åbent Hus, sang og gratis kirkefrokost i varmestuen. Jann Sjursen vil også holde et foredrag om “Solidaritet og fællesskab i dagens Danmark” senere i måneden.

Udsatte-Ugen står som en påmindelse om, at mens vi alle har drømme, er det vigtigt at udvise medmenneskelighed og solidaritet med dem, hvis drømme er blevet knuste.