FREDERICIA

Bridgewalking Lillebælt har investeret en del af overskuddet

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Med en ny ejer vil man i fremtiden fortsat kunne opleve det bevaringsværdige træskib Aventura i Lillebælt. Det sker efter Fredericia og Middelfart Kommune via den fælles attraktion Bridgewalking Lillebælt har besluttet at købe den gamle galease, der blev bygget i Kolding tilbage i 1913

Sommeren igennem stævnede galeasen Aventura ud fra havnene i Middelfart og Fredericia med hundredvis af turister, der under overskriften “En Sommerdag ved Bæltet” kunne opleve den smukke kyststrækning folde sig ud fra søsiden. Siden 1980’erne har træskibet sejlet med turister, lystfiskere og virksomheder i Lillebælt. Bridgewalking Lillebælt chartrede det bevaringsværdige træskib Aventura for at udvikle turismen på begge sider af bæltet.

Et vellykket projekt, som gav næring til drømmen om at udvikle attraktionen til gavn for hele området. Derfor har bestyrelsen i Bridgewalking besluttet at købe den sejlende turistattraktion med overskuddet fra Bridgewalking med overtagelse 1. februar 2023. – Med købet af Aventura ønsker vi at fremme turismen på begge sider af bæltet. Sommerens succes på vandet overbeviste os om, at der er et større marked for sejlture på Lillebælt, fortæller Henrik Neelmeyer, formand for Bridgewalking Lillebælt, som tror på, at der er potentiale for at øge turismen på hele området. – Det er vores klare overbevisning, at et tæt samarbejde med de øvrige turbåde og målrettet markedsføring kan få endnu flere gæster ombord på både Aventura og de andre turbåde, som tilbyder sejladser i Lillebælt.

Købet af Aventura betyder samtidig, at vi kan bibeholde skibet på Lillebælt og havnene i Middelfart og Fredericia, hvor det bidrager til den maritime stemning. – For Bridgewalking Lillebælt og de to kommuner er det meget vigtigt, at overskuddet kommer ud at arbejde på begge sider af bæltet. Vi ønsker at brande Lillebælt som turistattraktion, og jeg tror på, at sejlende attraktioner, der både lægger til i Middelfart og Fredericia i høj grad understøtter erhvervsturismen i de to kommuner, siger Henrik Neelmeyer. 

Galeasen Aventura har en lang historie, som knytter sig til området omkring Middelfart og Fredericia. Det blev bygget i Kolding i 1913 som ålefangerfartøj, og med sit store lastrum, der kan rumme 24 tons ål, har det sejlet til Norge, Sverige og de baltiske lande. I den senere tid har Aventura været til salg, og med købet sikres det, at skibet ikke skal forlade Lillebælt.

Samtidig har Skibsbevaringsfonden fundet Aventura bevaringsværdig i så høj grad, at fonden ydet økonomisk tilskud til købet. Et nyoprettet driftsselskab kommer til at stå for den daglige drift af Aventura, der blandt andet indebærer udvikling, planlægning, markedsføring og salg af produkter, vedligeholdelse af skibet og ansættelse af personalet. Ture, der allerede er solgt med Aventura, bliver gennemført som planlagt.

Øverst i artiklen kan du se tv-indslaget, fra da Aventura blev indsat på sejlruten sidste sommer.