Læserdebat

Hvorfor er det kun nogle få flygtninge, I vil hjælpe?

Andreas Bjerring Tobiassen Marsvænget 24 7000 Fredericia Bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Fredericia, har startet en debat omkring flytninge fra UKRAINE

I Ukraine har Rusland startet en forfærdelig invasion som håner menneskerettigheder, folkeretten og almindelig menneskelig fornuft. På under en uge anslås det at 300.000 mennesker er flygtet ind over grænsen til Polen. Heldigvis kæmper mange for at hjælpe flygtningene, så de kan komme i sikkerhed og opleve tryghed igen. Politikere, som tidligere talte dunder imod flygtninge, og som har brugt al taletid på at miskreditere folk, som flygter fra krig, vil nu sikre at kommunerne tager deres del af de ukrainske flygtninge.


I Enhedslisten hilser vi hjælpen til ofrene for Ruslands brutale invasion velkommen, men vi kan ikke undlade at bemærke den voldsomme hykleri. Gad vide om ukrainerne bliver tvunget til at aflevere sine smykker ved grænsen? Mon de skal bo i teltlejre?

Gad vide om Venstre snart foreslår, at man skal samarbejde med Putin, så de kan komme tilbage til tryghed, ligesom man ønskede et samarbejde med Assad, så vi kunne sende syrerne hjem?

Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige taler om at vi i Fredericia skal tage ansvar og være klar til at betale den pris, det koster. Det kan vi hurtigt blive enige om, men hvorfor gælder dette ansvar ikke over for de syriske flygtninge? Eller de afghanske? Eller de irakiske?

Spørgsmålet er ikke, om vi skal tage imod flygtninge fra Ukraine – for selvfølgelig skal vi det. Spørgsmålet er mere, hvorfor den danske højrefløj var ligeglade med flygtningene, da de kom fra andre lande? Var det religionen? Hudfarven?

Anser I Danmark for nærområde med 1500 km fra Fredericia til Kiyv? I vores øjne er et liv lige meget værd uanset om det er kurdisk, syrisk eller ukrainsk og vi ønsker at Danmark tager ansvar for at hjælpe flygtninge uanset hudfarve og religion!


Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv