Læserdebat

Borgervejleder får advarsel af kommunaldirektør?  

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia. Borgerlig debattør. deltager i debatten om borgervejlederen

Borgervejleder får advarsel af kommunaldirektør? det er reneBarbara Berthelsen metoder:

Magtens centrum i regeringen er tydeligt. Medbragte embedsmænd og en hær af spindoktorer / særlige rådgivere der koster kassen. På denne måde forsøger Mette Frederiksen at lukke munden på sine modstandere.

Parallellen i Fredericia er når Fredericia Kommunes ledelse, bliver forgyldt og flere millioner kroner dyrere om året som angivet idagspressen i december 2021. 

Det er sket i takt med, der har været udskiftninger i den kommunale ledelse med bistand fra advokatundersøgelser, af et firma, der på Trustpilot har 99% negative anmeldelser samt anden rådgivning og bistand til Fredericia Kommune, der medvirker tilomkoststigningerne i kommunen.

Borgervejlederen er ansat af byrådet, det formelle ansættelsesforhold er ikke bekræftet som det burde være jf. Kommunestyrelseslovens § 65 e. Styrelsesvedtægten er godkendt af Byrådet på møder den 29. november 2021 og den 6. december 2021. 

Kære borgmester Steen Wrist, hvorfor er dette forhold ikke på plads med borgervejlederen?

Kommunaldirektør Camilla Nowak har, ud over en højere løn end sin forgænger, hele vejen rundt om bordet sikret sig de ”rette folk” nu med ”rette løn” og ”på rette plads”.

Fjernes den uvildige borgerrådgiver eller indskrænkes dennesbeføjelser fordi kommunalbestyrelsen har sovet i timen og ikke haroptaget denne i styrelsesvedtægten?

Så har Kommunaldirektøren al magt i kommunen og borgerne er sat helt uden for.  

Fredericias borgere har brug for denne ombudsmandslignende funktion. Ja personen vil være en udfordring for forvaltningerne, men hvis forvaltningerne kørte bedre, blev stillingen overflødig.

Kan den uafhængige borgervejleder stå imod forvaltningens pres og magtapparat, er det nok irriterende for dem. Det burde dog være en udfordring, en dygtig forvaltning gerne tager op.

Fredericias politikere startede med i konstitueringen at slå fast, at politikerne helt skulle blande sig udenom forvaltningens affærer. Men embedsfolk er til for at betjene politikerne. Hvis et byråd ikke synes, de er brugbare på den måde, de arbejder på, så må vejene skilles. 

En forvaltning skal have en risikovilje i kritiske situationer, ikke forsøge at fyre modstanderne.

Kommunaldirektøren er hele byrådets nærmeste uvildige rådgiver og sparringspartner, det samme forhold bør gælde den uvildige borgervejleder. Så, få bragt ansættelsesforholdet juridisk på plads, så titlen uafhængig opretholdes. Afskaf enevælden.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv