Læserdebat

Velkommen til kunststofbanen, kun for piger


Danmarkspremiere: Velkommen til kunstgræsbanen kun tilpigefodbold

Iflg. budgetforslaget for 2021- 2024 ønsker Fredericia kommune, herunder Byrådet, at foretage investeringer i en ny kunstgræsbane til glæde for forenings- og idrætslivet. Det fremgår at særligt pigefodbolden skal tilgodeses med en ny kunstgræsbane beliggende ved Fredericia Idrætscenter, og dermed topmoderne faciliteter for udendørs fodbold hele året rundt. Der bliver afsat 4,5 millioner kr. til formålet.

Jeg vil gerne anerkende Byrådet for at investere massivt i udviklingen af kommunens idrætsanlæg i disse år.

Investeringerne kommer rigtig mange idrætsudøvere, herunder piger som drenge, til gavn både socialt, sportsligt og sundhedsmæssigt.

Derfor finder jeg det ulogisk og alarmerende at Byrådet, har valgt at ”låse” den ny fodboldbane til pigefodbold.

Spørgsmålet er om der overhovedet er nok pigehold i Fredericia Kommune til at udnytte den kommende banes potentiale eller vil den stå tom en stor del af tiden til stor ærgerlige for byens andre fodboldspillere.

Derudover sender Byrådet et katastrofalt signal til borgerne i byen ved at kønslåse banen til piger.

Hvorfor har ingen af de nuværende Byrådspolitikkere reageret på denne vanvittige beslutning om kønslåsning?

Jeg savner virkelig den sunde fornuft her og i den grad nogle Byrådspolitikere som vågner og tager ansvar og ikke blot lader sig føre rundt i manegen. 

Jeg mener, det er ulogisk, hovedløst og direkte skadeligt for den lokale idrætskultur at kønslåse en bane til pigefodbold alene. Iøvrigt havde det været lige så ulogisk, tåbeligt og skadeligt, hvis banen var blevet tilgodeset til drengefodbold. 

De offentlige kunstgræsbaner i Fredericia kommune skal være for alle, eller skulle man forestille sig en mandlig strikkeklub der mødes en time om ugen så også tildeles et foreningslokale udelukkende til dem, mens den kvindelige strikkeklub må ventepænt udenfor?

Samtidigt kan det undre, hvorfor den nye kunstgræsbane placeres ved Fredericia Idrætscenter. Det synes at give langt bedre mening at placere den kommende bane i forlængelse af en af deeksisterende klubber. Der ligger i forvejen kunstgræsbaner der i dag, hvor både piger og drenge spiller fodbold i fællesskab. Det er der vel ingen grund til at ændre på?

Jeg håber borgerne får svar og at læserbrevet hermed ikke havner i den efterhånden store bunke af ubesvarede spørgsmål.

Med venlig hilsen

Søren Grøn Stampe Byrådskandidat kv21, Det Konservative Folkeparti

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv