Kort Nyt

48-årig mand fængslet i grundlovsforhør ved retten i Kolding

Lovens lange arm nåede manden, efter at der var ledt efter ham siden sommeren 2020. Han blev i grundlovsforhøret sigtet i 16 forhold af bedrageri.

Bedragerierne, som manden blev sigtet for, har været af forskellig karakter. Den 48-årige blev bl.a. sigtet for i forskellige udgaver at have udbudt lejligheder, og i covid – 19 sommeren 2020 også sommerhuse eller ferielejligheder til udlejning – ejendomme, som han imidlertid slet ikke havde råderet over. Bedragerierne lykkedes i nogle tilfælde, mens lejernes omhyggelighed i andre tilfælde førte til, at de lod være med at indbetale penge til den nu varetægtsfængslede mand.

Manden er også sigtet for at have udbudt forskellige varer som brænde og billetter, selv om han ikke havde varer at sælge.

Sagen omhandler endvidere bedragerier over for nogle kvinder, som han mødte via datingssider og siden overtalte til at låne ham penge, uagtet han ikke ville kunne betale tilbage.

Manden har i perioden hovedsageligt været uden fast bopæl og uden indkomst, og de strafbare forhold er begået under en prøveløsladelse efter en tidligere dom. Han har været eftersøgt siden august 2020.

Den 48-årige blev fængslet i foreløbigt 4 uger, mens sagen yderligere efterforskes.