Home FREDERICIA DM i Skills skal inspirere unge til erhvervsuddannelse
DM i Skills skal inspirere unge til erhvervsuddannelse

DM i Skills skal inspirere unge til erhvervsuddannelse

0

Hvem lægger de mest snorlige brosten? Hvor hurtigt kan man samle en vinduesramme? Hvad er den perfekte højde på et smørrebrød? Forberedelserne til DM i Skills er godt i gang, da Fredericia Kommune, Trekantområdet Danmark og Region Syddanmark er vært for det årlige danmarksmesterskab i 45 forskellige håndværks-, service- og industrifag.

– DM i Skills samler de største talenter fra erhvervsuddannelserne, der konkurrerer om at kunne kalde sig Danmarksmester i deres fag. Det er en hård konkurrence, og rundt om i landet er mange deltagere allerede nu i gang med at træne. Samtidig er DM i Skills også en fest for ”de kloge hænder” og et event, hvor publikum kan opleve de mange forskellige udfordringer erhvervsuddannelserne kan byde på. Vi glæder os til at afholde konkurrencen i Fredericia, der sammen med Trekantområdet har et stort fokus på udviklingen af dygtige faglærte unge og rekruttering til erhvervsuddannelserne, siger næstformand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

Mesterskaber i Danmarks produktionscentrum

Fredericia Kommune, Trekantområdet Danmark og Region Syddanmark arbejder for at endnu flere unge vælger en erhvervsrettet uddannelse, og DM i Skills er et af midlerne dertil. DM i Skills bliver afviklet i MesseC i Fredericia over tre dage i februar 2021, og eventet indeholder udover de 45 konkurrencefag også 16 demonstrationsfag og nuancerede muligheder for at prøve, mærke, føle og opleve fagene.

– Vi ser frem til at byde DM i Skills velkommen til Fredericia igen, da det er en enestående mulighed for at sætte endnu mere fokus på erhvervsuddannelserne.
Vi glæder os til at fejre de unge talenter indenfor erhvervsuddannelserne, som også er vigtige rollemodeller for andre unge. Vi ønsker, at DM i Skills skal være med til at inspirere vores unge til en karriere som faglært og gøre dem mere afklaret i forhold til deres uddannelsesvalg – og i sidste ende uddanne den faglærte arbejdskraft, som vores erhvervsliv efterspørger, siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget, Fredericia Byråd.

SkillsDenmark er hovedarrangør af DM i Skills, som er det nationale sekretariat for eventet, hvor Fredericia Kommune for anden gang er værtsby og medarrangør, og Trekantområdet Danmark og Region Syddanmark er aftalepartnere. De mange samarbejdende parter tæller også lokale erhvervsuddannelser, interesseorganisationer og virksomheder, som slår et slag for, at flere får smag for erhvervsuddannelserne, for det efterspørger fremtidens arbejdsmarked.

– DM i Skills er en af de mange måder, vi gør opmærksom på mulighederne ved at tage en erhvervsrettet uddannelse, siger Jens Ejner Christensen, bestyrelsesformand i Trekantområdet Danmark. Og meget gerne i Trekantområdet, for vi er inde en rivende udvikling for transport, affald, energi og produktion, som kræver, at vi har ide-rige unge med hænderne godt skruet på og fornemmelse for god service og fornuftig ressourcebrug. Vi ser ind i en fremtid, hvor vi skal bygge, nytænke infrastruktur, sikre god offentlig service og iværksætteri. Så vi får brug for, at unge kan se sig selv i håndværk-, service-, og industrifagene, understreger Jens Ejner Christensen.

Fremtiden kræver praktisk snilde og varme og kvikke hænder

Der er mere end 22.300 virksomheder og mere end 40 videregående uddannelser i Trekantområdet, hvilket skaber nogle af landets bedste muligheder for en alsidig karriere. Trekantområdet har en stærk kultur for iværksætteri og innovative arbejdspladser, hvor teknisk snilde og evnen til at reflektere over gode fagmetoder, sundt arbejdsmiljø og effektivt forbrug af ressourcer går hånd i hånd.

  • –  DM i Skills bliver afholdt i februar 2021 fra 4.-6. februar, hvor studerende fra 45 erhvervsuddannelser fra hele landet konkurrerer i deres fag.
  • –  Der er 45 meget forskelligartede konkurrencefag, som murer, SoSu, receptionist, anlægsgartner, urmager, kok og lastvognsmekaniker, som forbereder og løser opgaver over tre dage. DM i Skills er samtidigt en mulighed for at møde repræsentanter fra uddannelser, praktik, lære- og arbejdspladser og 16 demonstrationsfag.
  • –  Den 22. juni 2020 indvier Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune, Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia, Jens Ejner Christensen, bestyrelsesformand for Trekantområdet Danmark og Jesper Juul Sørensen, bestyrelsesformand for SkillsDenmark samarbejdet om DM i Skills 2021. Det foregår på EUC Lillebælt i Fredericia, hvor de skal dyste mod hinanden og elever fra EUD-uddannelser i praktisk snilde.