Home 43-årig mand, udleveret fra Spanien, fremstilles i Grundlovsforhør
43-årig mand, udleveret fra Spanien, fremstilles i Grundlovsforhør

43-årig mand, udleveret fra Spanien, fremstilles i Grundlovsforhør

0

Sydøstjyllands Politi har hentet en 43-årig mand hjem fra Spanien. Han var på anmodning fra Sydøstjyllands Politi blevet anholdt den 20. oktober af spansk politi i Sydspanien, og i går blev han så udleveret fra Spanien til Danmark. Den 43-årige er sigtet for bedrageri, underslæb og dokumentfalsk i Danmark

Den 15. september 2020 blev den 43-årige fremstillet in absentia og fængslet af retten i Kolding, og ved dette grundlovsforhør blev der også udstedt en europæisk arrestordre. Da Sydøstjyllands Politi havde en formodning om, at han opholdt sig i Sydspanien, blev spansk politi herefter anmodet om at anholde den 43-årige mand med henblik på udlevering til Danmark, hvilket så nu er sket. 

Da den 43-årige nu er indrejst i Danmark, skal han genfremstilles inden for 24 timer med henblik på fortsat varetægtsfængsling. Det bliver han i dag ved et grundlovsforhør ved retten i Kolding kl. 11.30. 

Sagen mod den 43-årige mand handler om bedrageri m.v. med leasingbiler igennem den sigtedes 4 leasingselskaber, og der indgår aktuelt 46 biler i efterforskningen. Han er sigtet for i alt 21 forhold, som omhandler bedrageri, underslæb og dokumentfalsk.

Efterforskningen forventes at kunne afsluttes, når Sydøstjyllands Politi har haft lejlighed til at afhøre den sigtede og derefter foretage de eventuelle yderligere efterforskningsskridt, som afhøringen måtte give anledning til. 

Herefter vil anklagemyndigheden skulle tage stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen.