Pressemeddelelse

KIRKE BLIVER TIL BIOGRAF

Udgivet af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Kirke bliver til biograf hele marts måned

Forestil dig en sal fyldt med rækker af forventningsfulde mennesker med popcorn og sodavand i hænderne, der venter på at filmen skal gå i gang. Du tænker måske biograf. Men i Fredericia er det sådan at stemningen vil være i Kirkeibyen på Vejlevej 12.

Under temaet ”Movie March” vil alle gudstjenester i marts måned være i filmens tegn. Hvor musik, filmklip og prædiken vil tage udgangspunkt i livsnære temaer, hvor Gud møder mennesker.

– Jesus var meget relevant for sin tid, da han brugte lignelser med temaer fra hverdagen. Vores hverdag i dag er fyldt med film og serier på streamingtjenester og i biografen, så vi tænkte: Hvorfor ikke fortælle om Gud i et sprog og med billeder, som alle relaterer til i forvejen, siger Jesper Kure, som er ledende præst i Kirkeibyen.

Kirkens præster har udvalgt klip fra 5 kendte film, lige fra romantiske film og komedier til krigsfilm og film om superhelte. De vil være fordelt over hver gudstjeneste i hele marts – hver søndag kl. 10.30. Gennem hele forløbet håber man fra kirkens side, at mange fra Fredericia vil tage imod tilbuddet om at prøve en gudstjeneste, der kombinerer hygge, velkendte film og noget om Gud.

– Hygge var også på Jesus dagsorden. Han byggede stærke relationer, mens han spiste sammen med mennesker og fortalte dem samtidig om dybe emner, men på en måde, så det relaterede til deres liv. Derfor opfordrer vi også alle, der besøger ”Movie March” til at besøge hinanden før eller efter gudstjenesten for over en bid mad at bygge videre på relationer og snakke om dagens film og prædiken, siger Jesper Kure.

Alle gudstjenester i Kirkeibyen er åbne for alle filmelskere eller andre nysgerrige.