FREDERICIA

340 soldater og civile marcherede ved den 7. Medaljemarch

Populær Medaljemarch trækker soldater og værnepligtige fra hele landet – og mange lokale civile. I år er helt særlig for arrangøren Leon Lindholm

Allerede klokken 9.00 lørdag morgen, stod 340 soldater, værnepligtige og civile klar på området ved Ryes Kaserne. Det var blevet til til den årlige Medaljemarch, der i år var udvidet med flere distancer.

De tilmeldte kunne gå 20, 12, 8 eller 5 km. ruter – der strakte sig fra Fælleden, forbi strand og over Voldanlæg. Traditionen tro stod det velklingende symfoniorkester klar og spillede en lille opvarmningskoncert – og gik forrest da de mange Medaljemarcherende satte i gang.


Måske sidste gang ved roret

Da Leon Lindholm for 30 år siden luftede ideen om en Medaljemarch i Fredericia, var tiden ikke moden til den. De befalende og obersten var ikke positive stemte for ideen om marchen, men da Leon Lindholm tog tilløb og luftede ideen igen for syv år siden, så fik han grønt lys og et “Go!” fra ledelsen. Allerede i oktober samme år blev den første Medaljemarch afviklet med et meget stort deltager antal.

Leon Lindholm

“Vi vil gerne vise vores by og den flotte natur frem for alle udefrakommende, så vi lægger meget arbejde i, at få soldater og værnepligtige fra hele landet til at deltage i Marchen” – fortæller Leon Lindholm.

Leon Lindholm har den seneste tid oplevet et udfordrende helbred og træder tilbage 31. oktober. Han håber dog på at Medaljemarchen består fremover og at han stadig på den ene eller anden måde kan være en del af Medaljemarchen.

Et “på gensyn” – Leon trækker sig tilbage

Efter 45,5 år i Forsvaret og 34,5 år i Fredericia kommune, stopper Leon Lindholm sin ansættelse på fuld tid i Forsvaret, og modtager 1.november 2022 sin lønseddel som pensioneret tjenestemand.

Han benytter lejligheden til at samle sine nuværende og tidligere soldaterkammerater, pædagoger og venner til en lille hyggelig sammenkomst med chips og lidt koldt til ganen, på sin snart tidligere arbejdsplads på Ryes Kaserne.

“Om jeg skal finde andet forefaldende arbejde på kasernen, eller jeg skal hvile mig med god kaffe, cognac og lakridspiber, det ved jeg ikke endnu, men lidt skal der ske, og mit kamera er som altid klar til skud” – skriver Leon Lindholm i et opslag på facebook.

Lørdag kan du se tv-indslaget på DanmarkC TV i NYHEDERNE. Du finder sendetidspunktet i TV-Guiden.