Home FREDERICIA 31 Ghettoområder i Danmark – Fredericia har de to
31 Ghettoområder i Danmark – Fredericia har de to

31 Ghettoområder i Danmark – Fredericia har de to

0

Skærmbillede 2014-12-01 kl. 13.44.37Regeringen har netop offentliggjort en ny liste med særligt udsatte boligområder – den såkaldte Ghettoliste.

Tegn på lysere fremtid

Der er tegn på en lysere fremtid i de særligt udsatte boligområder, hvor årets liste både viser et lille fald i antallet af boligområder og positive takter generelt i forhold til beskæftigelse og indkomst.

Antallet af særligt udsatte boligområder er pr 1. december 2014 faldet med 2 områder, så der nu er 31 områder mod 33 områder på den foregående liste fra 1. februar 2014. De 31 boligområder på listen har i alt 68.000 beboere.

En rigtig god nyhed

”Det er en rigtig god nyhed, at det nu ser ud til, at vi har knækket kurven. Regeringen har gjort en massiv indsats for at skabe gode boliger, tryghed og fællesskab i de udsatte boligområder, og den indsats ser nu ud til at virke,” siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Faldet i antallet af områder på listen skyldes en positiv udvikling i antallet af dømte, men der kan også spores en positiv udvikling helt generelt i de udsatte boligområder i forhold til beskæftigelse og indkomst.

Fredericia er repræsenteret med to Ghettoområder

Til trods for færre områder på listen, så er det ikke lykkes hverken Korskærparken eller Sønderparken i Fredericia,  at komme af den såkaldte Ghettoliste.

Der er stor fokus på det sociale i områderne, og i Korskærparken har man længe arbejdet med en målrettet indsats for at få områdets beboere i job, i uddannelse og skabe sociale netværk. Den ihærdige indsats har dog ikke været nok til at komme af Ghettolisten.

Tilknytning til arbejdsmarkedet

”Selv små forbedringer i antallet af beboere med tilknytning til arbejdsmarkedet gør en forskel. Det er det allervigtigste for et boligområde, at så mange af beboerne som muligt har noget meningsfyldt at stå op til om morgenen. Det gælder især de unge, og derfor vil vi også fortsat have fokus på praktikpladser, når vi renoverer boligområderne, ” siger Carsten Hansen, minister for By,Bolig og Landdistrikter.