FREDERICIA

3.000 unge og 1.500 biler fylder P-arealet ved Fredericia Idrætscenter

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Odense kunne ikke finde plads til de hovedsagelig unge bilentusiaster – det kunne Fredericia til gengæld

Arrangørerne er en forening, hvor alle er frivillige, og navnet er Odense Meet Up. Det hjalp bare ikke stort da foreningens forårsstævne skulle placeres. Det er der åbenbart ikke plads til i H.C. Andersens by!

Derfor blev MESSE C spurgt, og de var i grunden ret hjælpsomme, men da de fik et arrangement med 300 gæster, kneb det med parkeringspladser. Men så sprang Fredericia Idrætscenter til.

Ungdom er nu engang ungdom – og nogen af os har også været det engang. Nogen er født med benzin i blodet, andre får det på forunderlig vis. Der skal gasse op, der skal høres meget høj musik, bilen skal fremstå endnu flottere, end da den forlod samlebåndet – og skulle pigerne kigge interesseret, skader det vel ikke.

Det kan være svært at holde fokus på en teknisk detalje – der er også piger i området.
Foto: DanmarkC TV.

Arrangørerne samler unge og lidt ældre fra Fyn, Syd- og Sønderjylland. Mange kender hinanden i forvejen, og nye falder hurtigt til. Det er lidt som en fætter- og kusinefest, hvor omdrejningstælleren handler om biler.

Interessen for biler samler de unge, der i bedste stil forstår at hygge!
Foto: DanmarkC TV.

Kan så mange unge være samlet, uden der er en masse ballade? Naturligvis. Politiet har været på besøg et par gange, og er kørt igen, da alt åndede fred og ro. “Ro” i politimæssig forstand.

“Alkohol og biler hænger for os ikke sammen,” fortæller en deltager, og derfor “sælges der heller ikke øl ved madboder eller andre steder ved Odense Meet Up. Vi kan selvfølgelig ikke forhindre at nogen har en øl med i bilen, men vi ser det helst ikke!”

“Vi vil gerne vise vores biler frem, og også vise udadtil at vi ikke er folk der ligger og kører stærkt, eller drikker sprut og kører samtidig. Vi er i bund og grund kun en flok unge og gamle der samles omkring den bilkultur som vi elsker.”

Arrangementet slutter lørdag aften ved 23 tiden. God tur hjem – og måske et “på gensyn”?

DanmarkC TV bringer senere et TV indslag fra det store arrangement.