FREDERICIA

Castet til “Den lille havfrue” er på plads

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Castet på plads til ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical”

Anders Bircow, A Friend in London-forsangeren Tim Schou, Peter Jorde og et stort ensemble gør Kristine Yde og Christian Lund selskab på rollelisten i Fredericia Teaters kæmpesatsning ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical”, som får premiere i Operaen til sommer.

Med seks måneder til premieren på ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” kan Fredericia Teater i dag offentliggøre forestillingens store cast. Lige før jul kunne teatret løfte sløret for, at de to unge musicalkometer Kristine Yde og Christian Lund har fået hovedrollerne som henholdsvis Havfruen Ariel og Prins Erik. Netop de to lægger stemme til hovedrollerne i Disneys kæmpehit Frost, som allerede har solgt over 450.000 biografbilletter herhjemme.

I det øvrige store persongalleri kan publikum glæde sig til at møde en perlerække af landets bedste rutinerede og unge musicalkræfter.

Anders Bircow tilbage på musicalscenen
Først og fremmest kan teatret præsentere Anders Bircow, som i år vender tilbage til den danske musicalscene for første gang i over ti år. Anders Bircow må om nogen siges at have Disney i blodet, eftersom han i en halv menneskealder bl.a. har været Mickey Mouse’s stemme i Danmark. På scenen har han senest medvirket i den roste turnéopsætning af Lærenemme Rita, og tidligere har han haft store roller i bl.a. West Side Story, Blodbrødre og Sweeney Todd. I foråret er han aktuel i Aarhus Teaters opsætning af Les Misérables i rollen som kroværten Thénardier, og i ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” skal han spille Prins Eriks trofaste tjener Grimsby.

Fra Grand Prix til Disney med Tim Schou
A Friend in London-forsangeren Tim Schou har også arbejdet med Disney før. Inden bandet vandt det Danske Melodi Grand Prix i 2011 og efterfølgende sang sig til en flot 5. plads ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i Tyskland, spillede Tim Schou med i Disney’s High School Musical på Fredericia Teater i 2008, og i 2012 lagde han stemme til karakteren Storm i Disney-filmen Klokkeblomst og vingernes hemmelighed. I ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” skal han spille Ariels bedste ven, fisken Tumle.

Musical-veteranen og erhvervspsykologen Peter Jorde tilbage i dansk teater
I den store rolle som havfruens far Kong Triton kan publikum glæde sig til at se en af landets førende musicalprofiler igennem de seneste 20 år. Peter Jorde har også Disney under huden og lagde bl.a. stemme til voksne Simba i tegnefilmen Løvernes Konge og har spillet Beast i Beauty and the Beast på Det Ny Teater. I det hele taget er hele hans karriere præget af nogle af musicalhistoriens mest berømte musicalroller overhovedet inkl. Danny Zucko i Grease på Nørrebro Teater, Konferencieren i Cabaret på Aarhus Teater samt Fantomet i The Phantom of the Opera 335 gange, Kaptajn von Trapp i The Sound of Music, Kongen i The King and I og Billy Flynn i Chicago, alle på Det Ny Teater. I 2007 tog Peter Jorde sig en længere pause fra dansk teater, hvor han uddannede sig til psykolog og efterfølgende arbejdede som erhvervspsykolog. I 2014 er han tilbage på de skrå brædder i det helt store format med først Les Misérables på Aarhus Teater, hvor han skal spille den berømte skurkerolle som politimanden Javért og derefter Kong Triton i ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical”.

 

 

29-personer stort ensemble

I alt medvirker et stort ensemble på 29 skuespillere og musicalperformere i forestillingen, som iscenesættes og koreograferes af amerikanske Lynne Kurdziel-Formato, der også skabte Fredericia Teaters succesopsætning af ”Disneys ALLADIN – the musical”. Forestillingens scenografi er signeret Anders D. Jensen og Jens Frausing, mens digital scenografi og animationsdesign skabes af Marie Jørgensen fra Major Animation. Kostumedesign lægges i hænderne på Anna Juul Holm og Michael Nøhr, mens forestillingens orkester dirigeres af kapelmester René Bjerregaard Nielsen.

På Fredericia Teater er der stor begejstring over, at alle brikker nu er faldet på plads og at teatret kan præsentere castet. Kunstnerisk leder og forestillingens kreative producent Søren Møller udtaler:

–          Jeg er helt vildt stolt over dette cast! Vi har været ekstremt grundige med at finde de absolut bedste til alle roller, for at sikre at vi endnu en gang leverer en forestilling i absolut top-klasse. Det er svært at vente på, at det bliver sommer.

 

”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” har premiere d. 17. juli 2014 på Operaen og flytter derefter til Fredericia Teater, hvor den spiller fra 28. august. Billetter købes på Billetnet, www.billetnet.dk, 7015 6565.

Det kreative hold bag forestillingen:

Instruktør og koreograf: Lynne Kurdziel-Formato
Scenografer: Anders D. Jensen og Jens Frausing
Digital scenografi og Animation: Marie Jørgensen, Major Animation
Lysdesign: Martin Jensen
Lyddesign: Tim Andreasen
Kostumedesign: Anna Juul Holm og Michael Nøhr
Hår og Make-Up: Emilie Bach Søgård
Kapelmester René Bjerregaard Nielsen
Kreativ producent: Søren Møller

 

Rolleliste:

Havfruen Ariel:                                                             Kristine Yde
Alternerende Ariel, Adela & Ensemble:                     Bjørg Gamst
Prins Erik:                                                                     Christian Lund
Kong Triton:                                                                 Peter Jorde
Grimsby:                                                                        Anders Bircow
Havheksen Ursula:                                                       Sara Gadborg
Tumle:                                                                           Tim Schou
Sebastian:                                                                      Max-Emil Nissen
Chef Louis:                                                                    Mads Æbeløe
Bundslam:                                                                     Patrick Terndrup
Skidtslam:                                                                      Jacob Andersen
Skralde:                                                                         Søren Scheibye
Alternerende Kong Triton/Ensemble:                      Ulrik Aabye-Hansen
Aquata/Ensemble/Understudy Havheksen Ursula:                      Anne Fuglsig Jensen
Ensemble/Swing:                                                         Heidi Nielsen
Ensemble:                                                                     Lars Mølsted
Andrina/Ensemble:                                                     Christine Sonnich
Atina/Ensemble:                                                          Linnea Stenbeck
Ensemble:                                                                     Steffen Hulehøj Frederiksen
Ensemble:                                                                     Rasmus Grandt
Ensemble:                                                                     Christoffer Lund Skov
Ensemble:                                                                     Lasse Dyg
Ensemble/Understudy Prins Erik:                             Martin Skriver
Ensemble/Understudy Skralde:                                 Thomas Jensen
Arista/Ensemble (Dance Captain):                            Anita Holm
Alana/Ensemble:                                                          Maria Wichmann Andersen
Ensemble:                                                                     Kenneth Johannes Jensen
Ensemble:                                                                     Cecilie Holm Pedersen
Ensemble:                                                                     Emil Birk Hartmann

 

Profiler:

Kristine Yde (Havfruen)
Født 1983. Uddannet ved Dansestudiet i Århus i 2005 og Det Danske Musical Akademi i 2008. Hun debuterede i titelrollen i musicalen Nikki på Theater Casino Zug i Schweiz. Hun har medvirket i Mirakel på Det Kgl. Teater, spillet titelrollen i Thoroughly Modern Millie og sunget Liesl i The Sound of Music, begge på Fredericia Teater. I 2010 bar hun rollen som datteren Sofie i Mamma Mia! i Koncertsalen i Tivoli og har siden medvirket i en række forestillinger på Det Ny Teater inkl. The King and I (2008), Les Misérables (2009), Mary Poppins (2010), Annie (2011) og den kvindelige hovedrolle i Singin’ in the Rain (2012). Senest har hun spillet Jasmin i Disneys Aladdin – The Musical på Fredericia Teater (2012) og i Operaen (2013), Gingerbreadman i Shrek The Musical i Forum (2013) og Søs i Far til fire – Julebal i Nisseland i Tivoli (2013), og til februar kan hun opleves i den kvindelige hovedrolle som Inga i Fredericia Teaters Mel Brooks-musical Young Frankenstein. Desuden har hun lagt stemme til den ene kvindelige hovedrolle som Anna i Disneys Frost, som pt. har solgt over 450.000 biografbilletter herhjemme.

 

Christian Lund (Prins Erik)
Født 1983. Uddannet musicalperformer ved Det Danske Musical Akademi i 2008. Har medvirket i Spillemand på en tagryg (2006), Jesus Christ Superstar (2007-08) og The Wild Party på Gladsaxe Ny Teater (2008) samt Chess in Concert ved Sønderjyllands Symfoniorkester og i Royal Albert Hall i London (2008). I 2009 medvirkede han i Les Misérables på Det Ny Teater og i 2010 i High School Musical II på Fredericia Teater (2010), My Fair Lady på Det Kongelige Teater (2010) og som Frej i Mamma Mia! i Tivoli (2010), Mamma Mia! i Musikhuset Aarhus (2011), Roger i Grease i Tivoli (2012), The Drowsy Chaperone og Esaura, begge på Fredericia Teater i 2013. Han har netop været aktuel som Prinsen i den særdeles populære opsætning af Sleeping Beauty på Aylesbury Waterside Theatre i England og lægger stemme til Prins Hans i Disneys Frost.

 

Anders Bircow (Grimsby)
Født 1951. Uddannet fra Skuespillerskolen på Aarhus Teater i 1977, hvor han de efterfølgende fire år var fastansat. Det var her, han mødte kollegerne Preben Kristensen og Thomas Eje, et møde der mundede ud i Linie 3. Gennem årtier har han optrådt med Linie 3, men han har også optrådt med sit eget one-man show, ligesom han har været med i en del revyer, blandt andre Holstebro-revyen (1981), Skive-hallerne (1991) og Damhuskroen (1995). Han er den officielle Mickey Mouse-stemme, og derudover har han lagt stemme til en række Disney- tegnefilm, bl.a. Klokkeren fra Notre Dame II (2001), Ratatouille (2007) og Rex i alle tre Toy Story-film. Ydermere har han haft ansættelser ved bl.a. Det Kongelige Teater, Betty Nansen Teatret, Det Ny Teater, Nørrebros Teater, Folketeatret, Østre Gasværk Teater med flere.

Peter Jorde (Kong Triton)
Født 1964. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1987, og havde samme år sin debut på Det Ny Teater som Tybalt i Shakespeares Romeo og Julie og som Fåretyven i DR-filmatiseringen af Karen Blixens novelle Ringen. Derudover har han haft en lang række roller på landets teatre, blandt andre spillede han Ægtemanden i Den gamle dame besøger byen (2012) på Det Kongelige Teater, Fantomet i The Phantom of the Opera (2010), Kongen i The King and I (2008) og Beast i Beauty and The Beast (2007), alle på Det Ny Teater samt forestillinger på bl.a. Grønnegårdsteatret, Aarhus Teater, Nørrebros Teater, Gladsaxe Teater, Odense Teater, Bådteatret og Bellevueteatret. Derudover har Peter Jordes også lagt stemme til voksne Simba i Løvernes Konge-filmene og Vagabonden i Lady og Vagabonden.

 

Tim Schou (Tumle)
Født 1987. Sanger og guitarist i det danske rock band A Friend in London, der blev dannet i 2005. I 2011 vandt bandet Dansk Melodi Grand Prix med sangen New Tomorrow og repræsenterede dermed Danmark ved Det Europæiske Melodi Grand Prix samme år, hvor de fik en 5. plads. A Friend in London udgav sit debutalbum i 2013, men var allerede kendt både nationalt og internationalt. I 2008 vandt de den europæiske finale i musikkonkurrencen Bodog Million Dollar Battle of the Bands, ligesom de har været på turné i Canada to gange, og optrådt på blandt andet musikfestivalen North By NorthEast og Canadian Music Week. Tim Schou har også lagt stemme til karakteren Storm i Disney-tegnefilmen Klokkeblomst og Vingernes Hemmelighed (2012), og på musicalfronten har han medvirket i High School Musical på Fredericia Teater (2008) og i Hair på Østre Gasværk Teater (2013).

 

Om ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical”
”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” er oprindeligt produceret af Disney Theatrical Group og er baseret på Disney-tegnefilmen af samme navn fra 1989. Den bygger igen på det klassiske H.C. Andersen-eventyr om havfruen, der længes efter at blive en del af den jordiske verden og opgiver sin smukke stemme for at finde kærligheden på land.

Musikken er komponeret af den mangedobbelte Oscar- og Golden Globe-vinder Alan Menken, som har skabt det musikalske univers til en perlerække af Disneys kendte og elskede filmklassikere – herunder Aladdin, som i Fredericia Teaters nylige musicalopsætning indtog både provinsen og hovedstaden i en anmelderrost publikumssucces. Samme Alan Menken overværede den sidste opførelse af ”Disneys ALADDIN – The Musical” i Operaen, og dermed blev kimen til det kommende samarbejde lagt.

Teksterne er skrevet af Howard Ashman (filmudgaven) suppleret af Glenn Slater, og forestillingens manuskript er skrevet af Doug Wright. Til musicalen har Alan Menken og Glenn Slater sammen skrevet 10 nye sange, som supplerer det oprindelige lydspor fra filmen og spænder lige fra Vaudeville-stilen over 20’ernes lyd til 60’er-rock. Blandt de bedst kendte sange fra filmen er “Leve som dem” (“Part of Your World”) sunget af havfruen Ariel – og “Havet er skønt” (“Under the Sea”), hvor det er krabben Sebastian, som forsøger at overbevise den længselsfulde havfrue Ariel om fordelene ved at blive til vands.

Musicalen havde Broadway-premiere den 10. januar 2008 og har efterfølgende været opsat regionalt i USA samt i Rusland, Holland og Japan.

 

The Walt Disney Company Nordic:

The Walt Disney Company has been actively present with a local organization in the Nordic region since the beginning of the 1990s, today employing around 200 people with regional headquarters in Stockholm and offices in Oslo, Copenhagen and Helsinki. The Nordic organization incorporates representation from all five of the company’s global business segments: Studio Entertainment, Media Networks, Disney Consumer Products, Parks and Resorts and Disney Interactive Media Group. The company’s first product launch to the Nordic market was the children’s magazine Donald Duck, introduced to the region in 1948. The Walt Disney Company in the Nordics is a division of The Walt Disney Company (NYSE:DIS) a leading diversified global family entertainment and media enterprise. TWDC employs about 150,000 people across six continents. The company headquarters are located in Burbank, CA.

 

havf