Home Kultur 24 florister klar til at årets internationale 6. Juli Cup, der får fint royalt besøg
24 florister klar til at årets internationale 6. Juli Cup, der får fint royalt besøg

24 florister klar til at årets internationale 6. Juli Cup, der får fint royalt besøg

0

Hendes Nåde Sussie Hjorhøy grevinde af Rosenborg, deltager i kåringen søndag eftermiddag den 4. juli af vinderne af årets internationale land art konkurrence. Der skal uddeles både guld, sølv og bronze til de tre bedste land art kreationer. 

De har pakket deres kufferter og deres værktøjer, og inden længe er de på vej til fæstningsbyen. 24 spændte blomsterfolk fra USA, Estland, Norge, Sverige og Danmark er på vej for at dyste i 6. Juli Cup 2021 – Fredericias første internationale florist-konkurrence i disciplinen land art. 

I tre dage, fra 1. juli og frem til søndag middag den 4. juli skal floristerne arbejde med at kreere kunst på volden i Fredericia – udelukkende ved hjælp af de naturmaterialer, som de finder på voldterrænnet. Floristerne glæder sig meget til at deltage i konkurrencen, flere af dem fordi de har deltaget i de tidligere udgaver af 6. Juli Cup tilbage i 2006-2008, men for alle gælder det, at netop muligheden for at kunne arbejde kreativt med naturmaterialer på et historisk sted som Fredericia Vold er en meget spændende oplevelse, som de bare MÅ have.  

Det er 12 forskellige hold, der skal dyste imod hinanden, og når det norske dommerpar skal afgøre, hvem der skal vinde, vil de lægge vægt på dels det kreative og kunstneriske arbejde, dels på floristernes måde at inddrage biodiversiteten på i deres værker. Land art konkurrencen skydes i gang torsdag eftermiddag den 1. juli kl. 14. Derefter vil floristerne arbejde på volden indtil kl. 18. De efterfølgende dage, fredag og lørdag, vil floristerne arbejde fra kl. 9 til kl. 18 på voldterrænnet, og søndag den 4. juni vil deres værker være fuldendte, når klokken bliver 13. Derefter vil dommerne vurdere og give point. 

Rig lejlighed til at opleve floristerne arbejde på volden

Vinderne af årets 6. Juli Cup 2021 vil blive kåret på Landsoldatpladsen søndag eftermiddag kl. 15.30. Denne del af arrangementet vil arrangør af 6. Juli Cup, Lene Møller Christiansen, Iris Blomster, stå for sammen med Hendes Nåde Sussie Hjorhøy grevinde af Rosenborg, som vil uddele vinderdiplomerne til de tre bedste hold. Det er en stor ære og fornøjelse for arrangørerne af 6. Juli Cup´en, at grevinden deltager i denne del af konkurrencen, men det er ikke første gang, at grevinden deltager. Da 6. Juli Cup´en blev afviklet første gang fra årene 2006 til 2008 var det ligeledes grevinde Sussie Hjorhøy, der delte vinderdiplomer ud til deltagerne. 

Kom og se floristerne arbejde

Under afviklingen af 6. Juli Cup´en vil der være rig lejlighed til at opleve de mange florister arbejde på voldterrænnet med deres kreative land art værker. Floristerne vil være i gang fra kl. 9 til kl. 18 i området fra Den Hvide Bro til DSB´s mindelund. Men først på selve konkurrencens dag 1 vil det være klart, hvor floristerne arbejder. Torsdag formiddag vil alle florister bliver modtaget og introduceret til Fredericia Vold, byens historie og til selve konkurrencen. Derefter vil alle blive guidet rundt på voldterrænnet, hvorefter de frit vælger det område, som de ønsker at arbejde i frem til søndag. 

Der vil være nogle guidede ture i løbet af konkurrencedagene, men på de enkelte arbejdsområder vil der være mulighed for at læse informationer om de enkelte florister og deres baggrund. Når floristerne er gået i gang, og har fundet deres arbejdssteder, vil de blive markeret på kort, som man vil kunne se forskellige steder.    

Hvad er land art, og hvad er historien bag?   

Land art er betegnelsen for en kunstretning, der opstod i USA i slutningen af 1960’erne. Den tidlige land art omfatter kunstværker udført af en mindre gruppe amerikanske kunstnere, der i 1960’erne og 1970’erne forlod kunstgallerierne for at udforske det amerikanske landskab. Siden dengang har land art udviklet sig i flere forskellige retninger. 

Den faglige definition på land art er, at kunstarten befinder sig genremæssigt mellem skulptur og landskabsarkitektur.

Land art skulpturer og installationer i naturen er primært skabt på stedet, til stedet og af stedets

materialer, for eksempel grene, blade, træ, drivtømmer og sten. Skulpturerne må gerne berige stedet og bibringe det en ekstra dimension, men på en sådan måde at de ikke kommer til at skæmme, eller overdøve naturen/stedet. Varigheden kan være fra få sekunder til år, inden naturen igen har overtaget.

Alle de deltagende florister har i større eller mindre grad arbejdet med og deltaget i land art konkurrencer og land art aktiviteter rundt i verden.      

Husk at følge os på http://www.YouTube.com/DanmarkCTV og via facebook!

Læs nyhederne mens de sker – på www.DanmarkC.TV