FREDERICIA

2023: Et sjask vådt år at være fredericianer

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

Regnmåler hos Crossbridge Energy afslører at år 2023 til dato, har overgået det sjaskvåde år 2019 i samme periode

Året 2023 har uden tvivl været en turbulent tid, hvad angår vejret. For mange har det føltes som en uendelig omgang regn og sjaskvåde dage. Ikke desto mindre har der været øjeblikke, hvor solen brød igennem skyerne og gav anledning til smukke sommerdage. Et eksempel på dette var i juni måned, hvor fredericianerne blev behandlet med intet mindre end fantastisk sommervejr, kendetegnet ved høje varmegrader og strålende solskin.

Desværre skulle denne glæde vise sig at være kortvarig. I starten af juli måned lagde et truende lavtryk sig over landet og ændrede dramatisk vejrbilledet. Resultatet var en juli måned, der bedst kan beskrives som ekstremt regnfuld og efterårsagtig. Sommerens stabile vejr lod vente på sig, men i september måned tog et højtryk endelig over og Fredericia fik en smag af sommeren igen, inden efteråret gjorde sit indtog.

Desværre ser det ud til, at vejrguderne har været særdeles lunefulde i år, og som oktober nærmer sig sin afslutning, har en skræmmende statistik set dagens lys. Ifølge Pressechef hos Crossbridge Energy Torben Øllegaard Sørensen, har data fra Crossbridge Energys regnmåler afsløret, at regnmængden i Fredericia allerede overgået det rekordvåde år 2019 til dato. Og dette er blot to måneder før årets afslutning. Indtil dato har byen modtaget imponerende 834 mm nedbør i år. Dette indikerer, at hvis du har haft følelsen af, at det har regnet konstant, så tager du ikke helt fejl.

Sammenligning af nedbørsmængder fra 2019 og 2023 ifølge Crossbridge energy’s regnmåler.

Så selvom 2023 har budt på både solskin og regn, har det overordnet set været et år præget af vekslende vejrforhold. Med vinteren og det kommende år forude er det spændende at se, hvordan vejret vil udvikle sig i de sidste måneder af året. En ting er dog sikker – Fredericia har allerede oplevet en imponerende mængde nedbør, og det kan meget vel ende med at slå det sjaskvåde år 2019, hvis regnen fortsætter med at falde som den har gjort hidtil.