DanmarkC TV

Home SAMFUND 2021 er startet med dobbelt så mange bolighandler som normalt for starten på et nyt år
2021 er startet med dobbelt så mange bolighandler som normalt for starten på et nyt år

2021 er startet med dobbelt så mange bolighandler som normalt for starten på et nyt år

0

I starten af 2021 er der næsten solgt dobbelt så mange boliger som normalt for perioden. Aflyste rejser og en stigende skilsmisserate har ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig fået mange flere end normalt til at skifte bolig.

Normalt plejer hundredetusindevis af danskere i disse uger at valfarte til Europas pister for at stå på ski og hygge sig. Men i år ser det ud til, at løjperne er skiftet ud med boligfremvisninger og åbne huse i stedet.I årets første fem uger er der nemlig blevet solgt 94 pct. flere boliger, end der i gennemsnit er blevet de sidste fem år.

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Når knap 400.000 danskere ikke kan tage på den årlige skiferie og næppe heller kommer det dette forår, vil andre ting blive prioriteret i stedet. Og her ser det ud til at det er mere permanente sceneskift end en uge på ski, der optager mange danskere, siger Thomas Hovgaard, der kommunikationschef i ejendomsmæglerkæden Nybolig.Nedlukningen har ifølge Nybolig fået mange end normalt til at overveje deres boligsituation, og det kan ses i salgsstatistikkerne.

En skiferie for en hel familie, der ikke bliver til noget, giver nogle nye muligheder. Dels frigiver det penge, som skulle have været brugt på ferien, men det giver i den grad også tid til at se på ny bolig, som overvældende mange har gjort hen over vinteren, siger Thomas Hovgaard, der henviser til øget travlhed i alle kædens forretninger.

Ifølge ham er det ikke kun aflyste skiferier, der har boostet boligsalget i starten af året. Det gælder generelt alle suspenderede fritidsaktiviteter.

Vi har ikke haft mulighed for at rejse, gå på restaurant og dyrke vores interesser, og det kan både skabe boliglede, fordi vi tilbringer det meste af tiden derhjemme og, som vi har set det, en øget skilsmisserate, som typisk aktiverer nye boligbehov, siger Thomas Hovgaard.