Home SAMFUND 2020 bød landsdækkende på 11 bolighandler i timen
2020 bød landsdækkende på 11 bolighandler i timen

2020 bød landsdækkende på 11 bolighandler i timen

0

I 2020 er der blevet slået flere rekorder på boligmarkedet. Om 2021 også kommer til at byde på nye rekorder, afhænger af Coronas udvikling, vurderer Nybolig.

Mere end 100.000 bolighandler på et år eller godt 11 boliger solgt hver eneste time gennem hele 2020, er resultatet af et år, hvor verden blev ramt af en pandemi. Opgørelsen af bolighandler kommer fra Boligsiden, der registrerer handelsaktiviteten på det danske boligmarked.

I ejendomsmæglerkæden Nybolig har man også mærket det overvældende boligsalg.

-Meldingen fra vores 220 forretninger er entydig. Salget har været off the charts siden maj, og vi har flere forretninger, som ikke bare har haft deres bedste år nogensinde, men som har mere end fordoblet salget fra 2019, siger Peter J. Mattsen. 

Det gælder specielt de forretninger, der er specialiserede i lejligheder og sommerhuse, hvor især sommerhussalget har været historisk højt.


-Corona har skabt en ny hype om sommerhuse, vi aldrig før har set. Det ser ud, som om at mange har valgt at købe sommerhus, fordi de ikke kan bære tanken om ikke at have et fristed eller ganske enkelt et sted at holde deres ferier. Har man fx forsøgt at leje et sommerhus i år, vil man sikkert have opdaget, at man ikke var den eneste, siger Peter J. Mattsen. 

Han tror ikke umiddelbart, at der vil blive slået ny salgsrekorder i 2021. Og han håber heller ikke, at det kommer en ny rekord for lavt boligudbud, hvor det nuværende ligger på ca. 43.000 boliger til salg.

-Alt afhænger af, hvor hurtigt vi kan komme Corona til livs og genåbne samfundet igen, og den slags skal man nok være varsom med at spå om. Men vi kan se, at udbuddet er meget lavt, og så længe at der ikke kommer markant flere nye boliger til salg, vil det være vanskeligt igen at nå op på imponerende 100.000 boligsalg i 2021, men vi håber selvfølgelig, at tingene udvikler sig mod prognoserne, som de gjorde i år, siger Peter J. Mattsen.