
200 mennesker drøfter hjælp til et liv med synshandicap- i Fredericia

Dansk Blindesamfunds konference Vejen Frem sætter fokus på den gode hjælp og støtte til blinde og svagsynede, så de kan leve et aktivt liv i samfundet
Udfordringerne er mange, men hvordan kan man sikre en meningsfuld hverdag og tilværelse, hvor blinde og stærkt svagsynede kan deltage aktivt i samfundet. Det er det centrale tema, når Dansk Blindesamfund fredag den 10 marts klokken 9 til 15holder konferencen Vejen Frem om rehabilitering for mennesker med synshandicap. Konferencen finder sted på Fuglsangcentret i Fredericia.
Konferencen tager udgangspunkt i Hvidbogen om rehabilitering, som er udgivet af Rehabiliteringsforum Danmark. Anbefalingerne i hvidbogen går blandt andet på, at der skal tages udgangspunkt i den enkelte persons behov og ressourcer, og at den faglige kvalitet skal styrkes gennem forskning, viden og fælles nationale beskrivelser af rehabiliteringskompetencer.
– Hvidbogen om rehabilitering bør blive grundlaget for forpligtende kvalitetsstandarder i hele landet. Det er nemlig nøglen til at skabe de bedste forudsætninger for aktiv livsførelse for det enkelte menneske, der har oplevet en markant livsforandring, siger Ask Løvbjerg Abildgaard.
I løbet af dagen vil der være oplæg af repræsentanter fra blandt andet Tænketanken for implementering af Hvidbog om Rehabilitering, Aalborg Universitet, Institut for Blinde og Svagsynede og kommunikationscentret i Esbjerg.
Sidst på dagens program fra klokken 13.45 til 14.30 er der debat om rehabilitering – nu og i fremtiden, hvor landsformanden i Dansk Blindesamfund, Ask Løvbjerg Abildgaard, er ordstyrer i en samtale mellem næstformand i Senior- og Socialudvalget i Fredericia Kommune Kirsten Hassing Nielsen (C) og næstformand i Dansk Blindesamfund Diana Stentoft
– Vi skal diskutere de mange udfordringer, som synshandicappede står over for. Jeg glæder mig til at høre nogle bud på løsninger, der kan forandre forholdene for synshandicappede i en positiv retning, siger Ask Løvbjerg Abildgaard.
FAKTA om Hvidbogen om Rehabiliterings fem anbefalinger:
* Den enkelte persons behov, håb, ressourcer og hele livssituation skal danne afsæt for al aktivitet i rehabilitering
* Styrk fokus på personer med særlige behov, herunder sårbare grupper, børn og pårørende
* Styrk den faglige kvalitet gennem forskning, vidensbasering, systematisk dataindsamling, monitorering og fælles nationale beskrivelser af rehabiliteringskompetencer
* Styrk koordinering og sammenhæng på tværs af lovgivning, forvaltningsområder og fagområder
* Hvidbogens indhold og anbefalinger operationaliseres og monitoreres.
Kilde: Hvidbog om Rehabilitering.