FREDERICIA

200.000 SÅ KØERNE DANSE

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

ØKODAG ER KØERNES FORÅRSFEST

Mange danskere tager hvert år hele familien med på landet en søndag i april. Her er vi fælles om at lukke de økologiske køer på græs for første gang efter en lang vinter i stalden. Højdepunktet er kl. 12.00, hvor de økologiske landmand åbner stalddørene til de forårskåde køer. Under stor tiljublen af de mange tilskuere, løber, hopper og danser køerne ud under åben himmel på de forårsgrønne græsmarker.

Økodag er ikke alene køernes forårsfest. Over årene er det også blevet danskernes forårsfest. Økodag er Danmarks største nationale økologiske event, som tiltrækker mere end 200.000 danskere.

HVAD ER DET, VI FEJRER?

Som dansker er du en del af verdens økologi-nation nummer ét. Vi er det land i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Så når de økologiske landmænd i hele landet hvert år inviterer til Økodag, er det et stort tilløbsstykke.

Ude på gården kan du med egne øjne se, hvilken forskel du er med til at gøre, når du køber økologiske mælkeprodukter. For køerne. For naturen og grundvandet. For dig og din familie.

De økologiske landmænd lægger stor vægt på, at køerne har det godt og lever så naturligt som muligt. Derfor kommer alle øko-køer på græs fra midt i april til november, hvis vejret tillader det.

Den første Økodag blev afholdt i 2005 med 10.000 gæster. Siden da har mere end 1.200.000 besøgt gårdene for at være med til at lukke de økologiske køer ud på frisk græs.

Økologisk Landsforening er tovholder på Økodag, og tilrettelæggelsen foregå i tæt samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them, Hansens Mejeri, Løgismose og Gläserne Meierei.