FREDERICIA

2.B på Kirstinebjergskolen, Afd. Høgevej i Fredericia blev sikre vindere i ‘Vild. Vildere. Videnskab’

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Præmien som 2.B fik var et science-show for deres arbejde med solsystemet

Det er Mejeriernes Skolemælksordning der sammen med Videnskabsår22 har udviklet Vil. Vildere. Videnskab.

I dag fik eleverne besøg af et science-show, som sikkert fremover vil virke inspirerende. Billeder herunder siger mere end mange ord.

Til at hjælpe eleverne på vej, er det deres lærer Christian Nygård Hansen der har givet de dygtige elever en hånd med.

Baggrunden er:

  • Handlede om at pirre børns nysgerrighed og give dem til lyst til at stille spørgsmål til verden omkring os.
  • Lærere kunne gratis bestille ’Den Vilde Videnskabsbog’ til brug i undervisningen.
  • Bogen og Vild.Vildere.Videnskabs øvrige indhold er udviklet i samarbejde med Anja C. Andersen,astrofysiker og leder af Videnskabsår22 (https://videnskabsaar22.dk/). Videnskabsår22 var en kampagne, der i 100-året for den første tildeling af Nobelprisen til en dansker – fysikeren Niels Bohr – fortæller om grundforskningens rolle i FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling.
  • Skolemælk udgav 30 klistermærker med billeder af videnskabsmænd og opfindelser på lågene af skolemælk og korte, forklarende tekster på kartonerne.
  • Dertil kommer læringsmaterialer – med oplæg til let gennemførlige forsøg og små opgaver – og fem film (https://www.edutainmenthuset.dk/vild-vildere-videnskab/film/) om videnskabelige opdagelser. Filmenes værter er Shireen, kendt fra sidste års TV2-julekalender Kometernes Jul, og animationsfiguren Professor Kvark.
  • I konkurrencen var deltagelseskriteriet, at klassen skulle dokumentere, at de har arbejdet med materialet fra Vild.Vildere.Videnskab. Der er trukket to vindere i Danmark af præmien som er et science-show.

DanmarkC TV bringer senere et TV indslag fra den spændende skoledag.