VEJLE

Én uge til EM i parabordtennis

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Én uge til EM i parabordtennis – 282 spillere på vej til Vejle

 

Europas bedste bordtennisspillere med handicap har sat kursen mod Danmark for at kæmpe om EM-titler i parabordtennis og kvalifikation til de Paralympiske Lege i Rio 2016.
Skærmbillede 2015-10-05 kl. 13.27.04Fra mandag den 12. til lørdag den 17. oktober er Vejle centrum for europæisk handicapidræt, når 282 spillere fra 31 lande deltager i EM i parabordtennis. Mesterskabet, der for anden gang i historien afvikles i Danmark, er sæsonens helt store mål for den europæiske bordtenniselite.

I Vejle er der, foruden prestigefyldte EM-titler, kvalifikation til næste års Paralympiske Lege på spil. Det betyder, at intensiteten i Spektrum Vejle bliver skyhøj, spår Danmarks bedste spiller, Peter Rosenmeier, der er forsvarende europamester i klasse 6.

– Vejle er et afgørende stop på vejen mod PL i Rio, og der bliver hård kamp om hver eneste bold. Der bliver ingen lette kampe ved EM, siger Peter Rosenmeier fra I.H. Aalborg.

Rammer i verdensklasse i Vejle

EM arrangeres af EliteVejle og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Dansk BordTennis Union, og forberedelserne har stået på i over et år. Derfor ser formand for ElliteVejle Per Olesen frem til, at i omegnen af 500 spillere, trænere, dommere og andre bordtennisfolk i løbet af denne uge ankommer til Vejle

– Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Vores ambition har været at arrangere alle tiders bedste EM i parabordtennis, og det er vi klar til at levere i Vejle, siger Per Olesen, der glæder sig over den store lokale opbakning til EM.

– Flere end 200 frivillige, mange fra lokale idrætsforeninger, vil i løbet af de næste uger trække i arbejdstøjet for at give deltagerne optimale forhold at præstere under. Det løfter hele eventen, og vi håber, at endnu flere vejlensere vil bakke op om mesterskabet og særligt de danske spillere ved at møde op i Spektrum i uge 42, siger han.

De første EM-deltagere ventes at ankomme i Vejle torsdag den 8. oktober.

EM-programmet

11. oktober, kl. 13-15 – Åbningsceremoni i Kongernes Jelling

12. oktober – Gruppespil, singleturneringen

13. oktober – Gruppespil, ottendedelsfinaler og kvartfinaler, singleturneringen

14. oktober – Semifinaler og finaler, singleturneringen

15. oktober – Gruppespil, holdturneringen

16. oktober – Gruppespil og kvartfinaler, holdturneringen

17. oktober – Semifinaler og finaler, holdturneringer

 

Fakta om EM

  • 282 spillere fra 31 europæiske lande deltager.
  • Der konkurreres i 10 klasser for atleter med fysiske handicap og en 11. klasse for atleter med udviklingshandicap. Klasse 1-5 spiller i kørestol, mens klasse 6-10 spiller stående.
  • Den største profil i international parabordtennis er polske Natalia Partyka, klasse 10, der har vundet de Paralympiske Lege tre gange og desuden har deltaget ved OL to gange. 26-årige Partyka, der er født uden højre hånd og underarm, besejrede i 2012 danske Mie Skov ved OL i London.
  • Hillerød var vært for EM i 1995. Danmark vandt tre medaljer.
  • Alle EM-guldvindere er direkte kvalificeret til PL i Rio 2016. Men også de sekundære placeringer er vigtige, da årets sidste verdensrangliste afgør, hvem der får resten af de eftertragtede billetter.
  • Læs mere om EM på www.parabordtennis.dk og www.facebook.com/pttec2015

 

Danskerne

  • Peter Rosenmeier, klasse 6 – I.H. Aalborg
  • Michal Spicker Jensen, klasse 6 – TIK Taastrup
  • Patrick Otte, klasse 7 – SISU/MBK
  • Rasmus Damkjær Hansen, klasse 7 – Vejen BTK
  • Henrik Brammer, klasse 7 – Hillerød Handicap Idrætsforening
  • Kenneth Bech, klasse 8 – Team Nørreå
  • Louis Tybirk, klasse 8 – SISU/MBK
  • Sophie Walløe, klasse 10 – Linz AG Froschberg