FREDERICIA

1. maj taler ved 3F handlede om Lizette Risgaards afgang, men også vigtige faglige emner

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

3F på Venusvej svingede med den røde fane i ord og sang i den bedste traditionelle 1. maj ånd

Næste 60 medlemmer var mødt frem for at fejre arbejdernes internationale kampdag

Formand Bo Petersen talte bl.a. om det svigt han føler FH med Lizette Risgaard

Programmet som 3F har lagt for dagen er også en optakt til det store møde senere i Tøjhuset:
Velkomst ved formand Bo Petersen
1. maj tale ved Borgmester Steen Wrist
1. maj tale ved Tina Christensen, 3F Forbundet
1. maj tale ved Turan Savas, 3F Fredericias bestyrelse

Næstforkvinde Tina Christensen, 3F Forbundet, var inde på Lizettes Rigsgaard (FH) tilbagetrækning er rigtig. Tina Christensen mente, der var nok af emner at tale om, så det med Lizette havde hun gerne været foruden.

Der var en tak til de mange medlemmer der stemte for overenskomstforhandlingerne, og nu er vigtigt at medlemmerne taler overenskomsten op. Fællesskabet har endnu engang leveret til den danske arbejdsmarked, og opfordringen lød: “Rank ryggen og stå på mål for resultaterne”.

Tina Christensen, Næstforkvinde i Landsforbundet 3F. Foto: DanmarkC TV.

Ikke uventet kom Tina Christensen ind på en tidlig pension, den såkaldte “Arnepension” og den vil 3F bliver nævnt og at man vil kæmpe videre for. “Seniorpension er målrettet de svageste – og det er helt forkert at de skal betale. Den skaber en større lighed. Begge ordninger er grundlæggende for at beholde opbakningen til det pensionssystem vi kender,” sagde Tina Christensen, 3F.

Tina Christensen nævnte vigtige emner som:
Det går faktisk meget godt i dk – 3 mio er nu i beskæftigelse – det har aldrig været bedre.
Købelysten er på vej tilbage.
Der er en klimakrisen i gang og krig i Europa.
Trygge lønmodtagere bliver længere på arbejdsmarkedet.

“Vi er mange der er startet tidligt på arbejdsmarkedet – mange som 16 årige. “Hvorfor skal vi ikke kunne trækkenes tilbage fra arbejdsmarkedet uden at være fuldstændigt nedslidte?” spurgte Tina Christensen, og slog selv fast, at afskaffe arnepensionen ikke kommer til at ske. Den skal derimod udvikles.

3F er tilfreds med, at statsministeren vil drøfte tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. “Vi er så klar til at tage ansvar for fremtiden,” lød det fra talerstolen.

Endelig kom tina Christensen ind på, at arbejdsmarkedet er udfordret af billig arbejdskraft. “Det er svært at finde arbejdskraft, men absurd at finde den i Asien når vi har mere end 9000 ledige 3F’ere”, var.

“Vi skal sikre gode løn og arbejdsvilkår. Vi skal byde udenlandsk arbejdskraft velkommen men på ordnede vilkår,” sluttede Tina Christensen fra Landsforbundet 3F.

Tina Christensen, Næstforkvinde i Landsforbundet 3F. Foto: DanmarkC TV.